O comisie din cadrul Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) a fãcut un control pe santierul DN 66 Rovinari- Petrosani (DE 79).

Specialistii au vrut sã vadã stadiul lucrãrilor si dacã spaniolii care executã contractele respectã graficele. În mod normal, lucrãrile pe cele douã tronsoane trebuie terminate pânã la finalul acestui an. Vizita inopinatã a fost fãcutã pe zona din judetul Gorj a tronsonului, iar inspectorii au vrut sã vadã cum lucreazã spaniolii de la Copisa. Mai mult, le-au cerut acestora sã se încadreze în termenele stabilite si au dispus o serie de mãsuri în teren. „Pe DN 66 si pe varianta de ocolire au fost prezenti directorul care  rãspunde de aceste lucrãri si sefa de unitate de implementare. Vizita a fost scurtã, dar s-au discutat la fata locului problemele care sunt cele mai importante. CNADR a solicitat un raport exact pe probleme, a dispus mãsuri ferme de accelerare a lucrãrilor, mai ales pe tronsonul Rovinari – Târgu Jiu, dar si pe Bumbesti Petrosani”, a declarat Ion Tudor, seful Sectiei Drumuri Nationale Târgu Jiu.

Cei de la CNADR au fãcut verificãrie, iar drumarii au promis cã sunt gata pânã la toamnã. Anul viitor va mai fi realizatã doar parcarea de la Lainici si podul de peste Jiu, din acea zonã. Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de o firmã spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei, iar deocamdatã nu au fost anuntate restrictii de circulatie.

Diana Mitrache