O serie de fotografii socante postate pe retelele de socializare cu mai multi cãtei înfometati, despre care se spunea cã sunt maltratati într-un ”lagãr al mortii” în Aninoasa, a alertat administratia localã.

Primarul localitãtii, Nicolae Dunca convocat politistii locali din subordine pentru a identifica locatia cu animalele maltratate, bãnuind cã este vorba de un adãpost ilegal în conditiile în care Primãria Aninoasa nu are un centru de ecarisaj.

”Noi suntem integrati în Centrul Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fãrã Stãpân si câinii prinsi de echipele de ecarisaj ajung la adãpostul din Uricani. Nu avem un adãpost si când am vãzut fotografiile, în ce conditii erau animalele, am zis sã nu fie ceva ilegal, un adãpost privat, si am încercat sã identificãm locatia din fotografie. Nu este vorba de localitatea noastrã ci de Aninoasa din judetul Dâmbovita. Nu puteam concepe sã se întâmple asa ceva cu bietele animale si chiar ne preocupã ca astfel de lucruri sã nu aibã loc”, a declarat Nicolae Dunca, primarul localitãtii Aninoasa. Într-adevãr, imaginile cu animalele înfometate si maltratate au fost suprinse într-un adãpost din judetul Dâmbovita, iar cei care le-au suprins au venit si cu precizarea cã nu este vorba de localitatea din Valea Jiului. Pe de altã parte, fotografiile au fãcut înconjurul lumii fiind preluate de asociatiile de protectia animalelor din tarã si strãinãtate dar si de voluntarii care se ocupã de protectia animalelor fãrã stãpân.

Maximilian Gânju