Zeci de copii, din mai multe pãrti ale tãrii, si-au trimis lucãrile la Petrosani, în cadrul unui concurs national, initiat de cercul de metaloplastie al Clubului Copiilor din Petrosani. Cei mici au dovedit cã îsi pot petrece frumos timpul, altfel decât în fata unui ecran de televizor, telefon sau calculator, iar lucrãrile realizate de ei pot fi vãzute în foaierul teatrului din Petrosani.

An de an, cei de la Petrosani atrag copiii în activitãtii extrascolare, în urma cãrora reusesc sã fie cei mai buni. Au creat lucrãri de exceptie si fiecare este mândru de ceea ce a reusit. Expozitia le dã curaj sã meargã mai departe, iar realizãrile lor sunt notabile.„Am creat o buburuzã la metaloplastie, un minion, un bãietel si o casã.  Nu este grea tehnica. Prima datã, am tablã, apoi desenez si asa o fac sã fie frumoasã”, ne-a explicat unul dintre cei mai mici, dar si cel mai talentat copil de la cercul de metaloplastie, Mario. „Eu desenez, pictez si colorez, iar la expozitie am o vazã cu flori, o casã si un tablou cu soricei. Este frumos la club si mã bucur cã merg acolo”, a adãugat si cea mai nou membrã a clubului de arte plastice si metaloplastie.

Lucrãri ale copiilor din 27 de judete sunt expuse pe simeze în foaierul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani, iar cea care i-a adunat an an de an si le-a insuflat plãcerea pentru metaloplastie si desen, le face mereu astfel de expozitii. „Este a VIII-a editie a  Concursului National „Sãptãmâna creatiei artistice”, care împlesteste toatã munca, creativitatea, imaginatia si toatã dãruirea copiilor, aici la Clubul Copiilor. Ca temã, am zis cã aceastã expozitie se intituleazã „Arta este pentru toti” si avem lucrãri sugestive, în acest sens, iar Sergiu Berinde a transpus acest lucru pe metal, dar si „Povesti ale copilãriei”, a unui elev de numai 7 ani, care stie graficã, desen, metaloplastie”, a spus si Mihaela Cioc, profesoara de metaloplastie si desen.

Cu fiecare an, talentul si inventivitatea copiilor cunoaste alte limite si, dacã la început toate lucrãrile erau în culoarea aramei, pentru cã au descoperit, în joacã, cum dozele de suc si bere, pot deveni materie primã si chiar pot fi colorate frumos, au fãcut mereu noi si noi inovatii. Metaloplastia este materia care a pornit de la Clubul Copiilor si Elevilor de la Petrosani si în tarã sunt alte câteva cluburi care au preluat tehnica de aici, iar acum si-au trimis aici lucrãrile realizate.

Diana Mitrache