Femeia a fost la un pas de a executa cei aproape trei ani de închisoare la care a fost condamnatã pentru maltratarea unui bãietel, pedeapsã suspendatã sub supraveghere.

Pentru cã a promis solemn cã va respecta interditiile si obligatiile impuse în sentintã, magistratii Judecãtoriei Petrosani i-au mai dat o sansã. Alina Nadia Ardeleanu, femeia din Uricani, care si-a lãsat cei trei copilasi sã ardã de vii în casã si s-a dus dupã bãuturã, a realizat în ultima clipã cã libertatea îi atârnã de un fir de atã. Biroul Executãri Penale din cadrul Judecãtoriei Petrosani a cerut revocarea unei suspendãri a pedepsei de doi ani si 11 luni închisoare pe motiv cã femeia n-a respectat conditiile si obligatiile impuse în sentintã. Dosarul a mers greoi pentru cã Alina Nadia Ardeleanu a ignorat citatiile de a se prezenta la termenele de judecatã, a fost adusã cu mandat în fata completului si s-au cerut expertize pentru a se stabili dacã constientizeazã situatia în care se aflã. Pe ultimii metri, femeia a reusit sã-i înduplece pe magistrati sã nu o arunce în spatele gratiilor.

Astfel, la termenul de marti, cererea de revocare a suspendãrii pedepsei a fost respinsã ”pentru cã s-a prezentat în vederea executãrii hotãrârii, s-a prezentat la probatiune”, au explicat reprezentanti ai Judecãtoriei Petrosani. Practic, tânãra a mers la verificãrile impuse de instantã, s-a angajat sã execute orele de muncã în folosul comunitãtii si sã frecventeze un psiholog. Alina Nadia Ardeleanu mai este cercetatã si pentru omor în cazul celor trei copilasi ai sãi care au murit într-un incendiu la începutul anului 2015.

  1. Gânju