Presedintele Aliantei pentru Hunedoara, domnul Haralambie Vochitoiu, alaturi de alti reprezentanti ai aliantei au vizitat, astazi, 31 mai a.c., fabrica DH Sport Deva, unul dintre principalii producatori de biciclete din Romania, companie ce numara astazi circa 500 de angajati.
In cadrul intrevederii avute cu managerul fabricii, doamna Yang Xi, reprezentantii aliantei au discutat despre proiectele comune pe care le pot demara si despre sprijinirea acestora prin diverse initiative care incurajeaza mediul de afaceri judetean.
Totodata, s-a discutat despre oportunitatea implementarii in mediul urban a unor piste de biciclete, pe circuitul Deva- Hunedoara- Calan- Orastie si pe circuitul dus – intors, Petrila- Uricani- Petrila.
Presedintele Aliantei pentru Hunedoara, domnul Haralambie Vochitoiu a declarat ca se gandeste sa initieze un nou proiect de lege, prin care doreste sa inlocuiasca limuzinele parlamentarilor cu biciclete: „ Ma gandesc la un nou proiect de lege care sa inlocuiasca aceste limuzine, cu niste biciclete, cred ca ar fi o buna solutie de a reduce poluarea in Bucuresti, dar si cheltuielile cu carburantii ale demnitarilor”.
La finalul discutiilor presedintele Aliantei pentru Hunedoara, Haralambie Vochitoiu a vorbit despre proiectul legislativ depus in Parlamentul Romaniei privind acordarea de tichete valorice pentru a incuraja mersul pe bicicleta in marile aglomerari urbane din tara.
Proiectul de lege presupune ca angajatorii sa poata acorda angajatilor subventii sub forma unor TICHETE DE BICICLETA (tichete valorice pentru achizitionarea bicicletelor), o data la trei ani, valoarea maxima a subventiei fiind de 1500 lei. Aceste tichete pot fi utilizate pentru achizitionarea de biciclete, precum si a echipamentului de ciclism, adica orice este necesar echiparii bicicletei si a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte si produse de intretinere sau echipamentul pe care il poarta ciclistul.
Compania Eurosport DHS, a fost infiintata in anul 2004 si este membra a grupului DHS grup, din care face parte si compania DH Sport din Deva. La inceput societatea a activat in Petrosani, insa din cauza neimplicarii administratiei locale in rezolvarea unor probleme, aceasta si-a mutat activitatea in Deva.
Biroul de presa