Un spital din Valea Jiului a folosit dezinfectantii Hexi Pharma. Din cele trei unitãti medicale din Valea Jiului, la spitalul din Lupeni dezinfectarea s-a realizat si cu produsele Hexi Pharma.

Ministerul Sãnãtãtii a publicat, joi, lista tuturor contractelor de achizitii de substante biocide raportate în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) în anul 2015 si o analizã comparativã a acestor contracte pe mai multi factori.

Spitalul Lupeni dezinfectat si de Hexi Pharma

În plin scandal, raportul Ministerului Sãnãtãtii aratã cã produsele de la Hexi Pharma au fost folosite si la unitãtile medicale din Valea Jiului. Mai exact, Spitalul municipal Lupeni a avut un contract cu Hexi Pharma de achizitie de dezinfectanti. Valoarea contractului a fost de 320 de lei. unitatea medicalã din vestul Vãii Jiului a avut cea mai lungã listã de achizitie în ceea ce priveste dezinfectantii. Potrivit raportului Ministerului Sãnãtãtii aici s-au cumpãrat cele mai multe produse. Astfel, Spitalul municipal din Lupeni a avut contracte cu Biostec Clinilab S.R.L. în valoarea de 600 de lei. Au mai urmat sase achizitii de la aceeasi firmã, mai exact de la G&M 2000 S.R.L., iar valoarea totalã a achizitiilor a fost de 585 de lei. încã o societate, mai exact, OLFARM S.A a furnizat dezinfectanti în valoare de 280 de lei.

Dezinfectie de nici 300 de lei?

Spitalul municipal Vulcan a avut doar o achizitie în ceea ce priveste dezinfectantii. Unitatea medicalã a cumpãrat dezinfectanti în valoare de 264 de lei de la BIO EEL S.R.L. În ceea ce priveste cea mai mare unitate medicalã din Valea Jiului, respectiv Spitalul de Urgentã din Petrosani, aceasta a avut doar trei contracte de achizitii. Astfel, unitatea medicalã a cumpãrat dezinfectanti de la FARMEXIM S.A. în valoare de 118 RON si de la  Pharma S.A. în valoare de 1678,72 de lei.

Spitalele  nu raporteazã infectiile

Spitalele nu prea raporteazã infectiile nosocomiale. Cel putin aceasta este concluzia oficialilor Ministerului Sãnãtãtii. Potrivit Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara în ceea ce priveste numãrul de cazuri de infectii nosocomiale raportate de cãtre unitãtile sanitare cu paturi în judetul Hunedoara este de 36 în anul 2015, cu 11 mai mult decât în 2014 si 2013.

Monika BACIU