PSD a intrat, la fel ca si toate partidele din România, pe ultima sutã de metri, iar candidatii la functiile de primar în Valea Jiului, au tinut sã vorbeascã oamenilor. Tema centralã a fost cea legatã de Complexul Energetic Hunedoara si termoficare, iar la Lupeni, Cristian Resmeritã a spus cã doi dintre cei care se aflau pe listele PNL pentru Consiliul Local au trecut la PSD.

Este ultima sãptãmânã de campanie, iar în Valea Jiului, candidatii la functiile de primari se pregãtesc sã îsi atragã electoratul. Au vorbit pe rând despre Complexul Energetic Hunedoara si importanta termoficãrii, iar Gheorghe Ile chiar a punctat ideea cã ar putea atrage fonduri europene, dar numai dacã existã sigurantã în acest sens.

„Dat fiind faptul cã s-au oprit lucrãrile la instalatia de desulfurare, din motive de neplatã a TVA ului si s-au amânat lucrãrile, acum trebuie plãtite penalitãtile si nu stim care este motivatia de se blocheazã. Sunt deja proiecte pentru extinderea retelelor de termoficare si noi vom accesa fonduri europene. În cazul în care nu va functiona termocentrala, cum s-a întâmplat si în iarna, care a trecut, s-ar putea sã facem proiectele  si sã returnãm banii, pentru cã nu va functiona inastalatia”, a spus Gheorghe Ile, candidat PSD la primãria Vulcan pentru functia de primar. Si candidatul de la Petrosani a vorbit despre importanta Complexului Energetic Hunedoara si a arãtat cât de greu se miscã în acest sector lucrurile.

„Sãptãmâna trecutã, la Petrosani s-a discutat despre minerit si implicit despre Paroseni si Mintia. Readucem aminte cetãtenilor din Vale cã acest Complex  nu a fost fãcut de Guvernul PSD. A fost la initiativa Guvernului Boc, la vremea respectivã, ministrul industriilor era Adriean Videanu, iar HG prin care s-a înfiintat CEH este nr. 1.023 / 2011, când ministru era Ariton. Vreau sã vã spun cã s-a ajuns aici, pentru cã s-a pus în concurentã directã un producãtor de energie electricã, cu costuri diferite, generate de materia folositã si nu de calitatea actului de management. Se tot discuta de formarea acelor complexuri energetice, la un moment dat era vorba de Hunedoara, dar urma sã intre partea de huilã si cea de hidro, Portile de fier. Lignitul uram sã intre cu Cernavodã, cu partea nuclearã. Nu s-au realizat si atunci CEH a plecat cu stângul. Puteam noi sã aducem orice management, pentru cã a fost gresit pus în piatã”, a precizat si Costel Postolache, candidat PSD la functia de primar la Petrosani.

De aceeasi pãrere a fost si Dãnut Buhãescu de la Uricani. „Au condus 12 ani judetul, cei de la PNL si acum aruncã vina pe noi? Este dureror cã de 12 ani de zile Valea Jiului a fost subminatã de o politicã de genocid, aplicatã de Consiliul Judetean, prin faptul cã nu ne-au dat nici mãcar banii nostri. Noi, în Valea Jiului, avem o treime din populatia judetului. Pãi dacã luãm pe ultimii 12 ani, o sã vedeti cã aici, dacã trebuia sã vinã cam 33 %, nu a venit nici 10%.”, a completat si Dãnut Buhãescu, candidatul PSD la functia de primar din Uricani.

Cristian Resmeritã de la Lupeni a spus cã organizatia s-a se întãreste cu fiecare zi si a arãtat cã, numai în ultimele dfouã zile a primit membri marcanti în rândul organizatiei sale, de la adversarii sãi politici din PNL. „În cursul acestei dimineti, încã un candidat pentru Consiliul Local, din partea PNL, domnisoara Sirop Andreea a ales sã treacã într-o echipã mare, cea a PSD Lupeni si vine alãturi de mine pentru a sustine proiectele pe care le am si vreau sã vã spun cã este pentru mine încã un motiv de bucurie, cã oameni tineri si valorosi vin alãturi de PSD la Lupeni”, a declarat Cristian resmeritã, cel care aspirã din partea PSD la fotoliul de primar al municipiului Lupeni, iar asta vine dupã ce duminicã, un alt membru al PNL a trecut la PSD.

Aceasta este cea mai importantã sãptãmânã din campania electoralã, iar candidatii mizeazã pe rezultate cât mai bune. Tocmai de aceea, au venit în fata alegãtorilor cu problemele pe care au vrut nepãrat sã le puncteze.

Diana Mitrache