Investitie de peste un milion de euro, aproape nefolositã. În urmã cu douã luni autoritãtile locale au inaugurat cu mare fast cabinetele medicale din cadrul centrului de asistentã medicalã Petrila.

Nouã cabinete medicale au fost amenjate la standarde moderne, însã, acum, la douã luni de la inaugurare, doar douã cabinete sunt deservite de medici. “Acum sunt doi medici la cabinetul de interne si psihiatrie. Sãptãmâna aceasta vom avea si la chirurgie”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu. Reprezentantii unitãtii medicale de la Petrosani, în subordinea cãreia se aflã centrul de asistentã medicalã de la Petrila sustin cã au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor.

“Au fost organizate concursuri, dar nu a venit nimeni”, a mai subliniat sursa citatã.  La acel moment, edilii subliniau necesitatea centrului. Mai mult decât atât si promiteau cã în scurt timp toate cabinetele medicale vor fi deservite de medici.  “Am încredere cã aceste cabinete sunt în folosul cetãteilor din orasul Petrila, nu vor mai fi pusi în situatia sã facã naveta la Petrosani pentru analize medicale, pentru internãri de zi, pentru cã în acest centru sunt si 10 paturi de internãri de zi si pentru tratamentele care sunt atât de necesare pentru cetãtenii din Petrila. Una din problemele care se vor rezolva si care este mult cerutã de cetãtenii din orasul Petrila este problema functionãrii fizioterapiei din orasul Petrila. Marea majoritate a populatiei a lucrat la minã si are probleme cu reumatismul si este necesar acest tratament”,  a declarat la acel moment, Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila. Rezultatele obtinute în urma investitiei de peste un milion de euro sunt 11 cabinete amenajate în cladirea ambulatoriului conform standardelor si normelor în vigoare, 77 echipamente medicale. Valoarea totalã a proiectului a fost de 9,763,680.03 de lei, iar acum echipamentele medicale sunt nefolosite din lipsa medicilor.

Monika BACIU