Disponibilizatii isi vor primi ultima parte a salariilor compensatorii la jumatatea lunii  februarie. Banii vor fi alocati dupa ce Comisia Europeana isi da avizul pentru acordarea subventiei.
Ministerul Economiei, Comertului si a Mediului de Afaceri a rezolvat problema disponibilizatilor. Ei isi vor primi cea de-a treia transa a salariilor compensatorii pana la jumatatea lunii februarie. Decizia vine in urma unor discutii dintre reprezentantii ministerului si cei ai Companiei Nationale a Huilei.

“Banii disponibilizatilor vor fi acodati dupa ce Comisia Europeana isi va da avizul pt subventie. Data preconizata este pentru  15 februarie”, declara Petre Nica presedintele  Sindicatului Muntele Disponibilizatii trebuiau sa isi primeasca cea de-a treia transa a salariilor  compensatorii la finele lunii decembrie. Ei nu au intrat in posesia banilor pentru ca cei de la Comisia Europeana nu au acordat inca avizul. O data cu alocarea ultimei parti a banilor,  problemele discponibilizatilor vor lua sfarsit. In cadrul discutiilor purtate, au fost analizate principalele revendicari sindicale si masurile necesare in vederea functionarii optime a CNH Petrosani, astfel incat sa poata fi asigurat necesarul de huila din productia interna pentru termocentralele Mintia si Paroseni, care furnizeaza in aceasta perioada o parte importanta din productia nationala de energie electrica.

Raul Irinovici