Bazinul de înot didactic a initiat, în tainele înotului, mii de copii. De la inagurarea lui din anul 2014 si pânã în prezent, au fost contorizate peste 23 de mii de intrãri.

Sâmbãtã, glasurile cristaline a sute de copii din întreaga Vale a Jiului au animat bazinul de înot didactic. Administratorii le-au pregãtit celor mici o serie de concursuri cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

“Avem un numãr de 75 de copii care au venit la concurs. Sunt foarte multumiti de ceea ce s-a organizat aici. Suntem la o performantã deosebitã cu un numãr de intrãri la bazinul de înot de 23.500 de persoane. Suntem în slujba cetãtenilor si trebuie sã fim la dispozitia lor întotdeauna. Le oferim copiilor câte o diplomã, ciocolatã, baloane si pentru câstigãtori am pregãtit medalii”, a declarat Petre Popa, administratorul bazinului didactic.

La eveniment a luat parte si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a subliniat importanta sportului într-o lume dominatã de gadgeturi.

“Sunt bucuros cã putem sã fim împreunã, sã putem sã organizãm aceastã manifestare frumoasã pentru acesti copii. Dragi copii, vreau sã vã spun “La multi ani”, sã cresteti frumos, sã fiti voiosi, sã îi puteti bucura pe pãrintii si bunicii vostri si sã învãtati bine. Astãzi nu facem altceva decât încercãm sã vã aducem împreunã si sã îi sensibilizãm pe toti cei care nu au venit la bazin de înot sau care încã nu au învãtat sã înoate. Acest bazin vã oferã posibilitatea de a vã dezvolta sãnãtos si armonios, atât fizic cât si intelectual. E foarte important, ca astãzi, în era tehnologiei sã faceti miscare si sã stati mai putin în fata tabletei, a calculatorului sau a telefonului”, le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, celor prezenti la bazin.La final, toti copiii au fost premiati, dar cel mai mult a contat faptul cã acestia s-au bucurat de câteva ore de distractie si bãlãcealã.

Monika BACIU