Municipiul Petrosani a fost kilometrul zero al gimnasticii aerobice. La sfârsitul sãptãmânii trecute sute de copii de la palatele si cluburile copiilor din întreaga tarã au venit la Petrosani pentru a lua parte la cea de-a X-a editie a Concursului National de Gimnasticã Aerobicã, organizat de Clubul Copiilor din localitate.

“Ne aflãm la editia jubiliarã, editia a X-a, care a strâns 15 centre din tarã. Este destul de dificil sã ajungã la astfel de performante, în conditiile în care noi nu avem un regim de scoalã sportivã. Noi avem un regim benevol, ei vin de plãcere la activitãtile noastre. Nu au atâtea ore pe sãptãmânã ca la o scoalã sportivã. Ei au la dispozitie trei zile pe sãptãmânã aceastã grupã de performantã. Pot sã concureze cu un liceu sau scoalã sportivã. Dãruirea lor pentru exercitiile fizice fiind foarte mare”,  a declarat Cosmin Kiss, director Clubul Copiilor Petrosani.

Evenimentul a fost sustinut si de consiliul local si primãria municipiului Petrosani, iar reprezentantii administratiei locale au fost prezenti la acest eveniment care pune an de an urbea pe harta gimnasticii aerobice.

„E a X-a editia a Campionatului National de Gimnasticã aerobicã. Meritul este al copiilor, al pãrintilor, al antrenorilor si profesorilor. Nu e neaparat important pentru performantã, ci pentru ca acesti copii ai Petrosaniului sã creascã armonios si sã de dezvolte frumos. Petrosaniul este pe harta gimnasticii aerobice atât cu sectia de la clubul copiilor cât si cei de la scoala sportivã. Este un lucru frumos. Prin seriozitate, prin muncã si prin implicare putem sã fim acolo pe podium la orice nivel, fie cã vorbim de nivel national sau international”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

La final, cu totii au fost premiati. Copiii au primit diplome, cupe, medalii, dar si o pungã cu cadouri. Ei au promis cã vor reveni si anul viitor la Petrosani.

Monika BACIU