„Dragnea, Ponta si Laurentiu Nistor au distrus CEH”

Vizita presedintelui PSD Liviu Dragnea, dar si cea a fostului premier Victor Ponta în Valea Jiului au creat stupoare în rândul liberalilor, care au fost acuzati cã au adus CEH în situatia în care se aflã acum.

Liberalii din Vale au reactionat dur si au venit cu documente din care reiese concret cine se face vinovat de dezastrul economic al celui mai mare agent din Hunedoara.

„Au venit în Valea Jiului pentru a încerca, probabil pentru ultima datã, sã pãcãleascã electoratul cã detin o solutie, miraculoasã pentru ei, de a salva CEH. Ei au venit cu o tentativã esuatã de a minti si noi venim cu câteva dovezi. Avem un document o hotãrâre a CA al CEH, privind intrarea în insolventã a CEH. Pentru a spune adevãrul vã citez numele membrilor acestui CA: Ghimpãu Aurelian, Offenberg Iulian, Tudorache Iulian Robert si Purcaru Stamin Ioan. Ce au acestia în comun? Sunt membri ai PSD, cu mentiunea cã Offenberg este membru al UNPR, astãzi vopsit în culorile unei aliante, care, spre rusinea lor, spun cã au solutii pentru CEH”, a declarat Adrian David, seful de campanie al PNL Hunedoara.

Mai mult, liberalii au numit punctual si conducerile ce s-au succedat în fruntea CEH si toate au fost sub sigla PSD. Mai exact, CEH a fost înfiintat în 2012, cu zero datorii, iar productia era pe profit. Acum are datorii de 1,6 miliarde de lei si zilnic are pierderi de 1 milion de lei. Managementul CEH a fost asigurat de membrii PSD, astfel: în 2012, la formarea CEH, la 1 noimebrie, primul director general a fost Costel Alic, membru PSD, a urmat Daniel Andronache, pânã în 2014, si el membru al PSD, iar din 2014 pânã în 2015 a fost Aurel Niculescu, membru PSD. În 2015 au fost Jujan si Emil Florut, membri sau sustinuti de ALDE, care, spun liberalii, nu ar fi fost pe functii „fãrã girul PSD, care are si acum majoritate parlamentarã”. Mai mult, Nicolae Drãgoi a condus Divizia Minierã, el fiind membru marcant al PSD în Valea Jiului.

Prezent la conferinta de presã pe aceastã temã a fost si primarul Ilie Pãducel, care a mãrturisit acum cã a fost rãu tratat în momentul în care a încercat sã se opunã, din PSD, închiderii minei Petrila, si aceasta un „succes” marca PSD. „Sunt unul dintre cei care cunosc faptul cã domnii din conducerea PSD nu au fãcut altceva decât promisiuni fãrã acoperire si fãrã rezultat. Am trãit în interiorul partidului respectiv, am fost de N ori mintit, cu orice problemã am mers. Am fost insitent, iar dacã mã refer la activitatea minierã, sub înalta îndrumare a PSD s-a închis mina Petrila. Sub înaltul profesionalism al PSD, merge spre închidere mina Lonea. Am insitat, cât am fost la PSD, la presedintele PSD, la diferite întâlniri si analize, sã fiu sprijinit pentru angajãri la mina Lonea, dar niciodatã nu am gãsit întelegere”, a conchis si Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Liviu Dragnea, dar si Vicor Ponta au dat vina pe liberali si pe actualul guvern pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la Complexul Energetic Hunedoara. „Este inadmisibil atitudinea în care anuntã cã vor sã închidã niste mine, fãrã sã creeze nicio alternativã, nestiind ce sã facã cu minele care vor sã rãmânã si fãrã sã spunã ce fac cu cei peste 1.000 de oameni care trebuie sã fie trimisi acasã pur si simplu, fãrã niciun sprijin financiar, negândindu-se ce se întâmplã cu acestã zonã. Eu nici nu stiu dacã cei care au fãcut acum acest plan, au fost vreodatã în Valea Jiului, au discutat cu cineva de aici, sau stiu ce este aceea o minã”, a spus Liviu Dragnea, la Petrosani, în timp ce colegul sãu, care a stat mai putin la Lupeni si Petrila a spus cã actualul guvern dacã va închide minele din Valea Jiului, va crea premisele ca România sã importe energie, atunci când nu este suficientã pe hidro, sau eolianã.  „Guvernul actual este guvernul celor care vor sã ne dea energie din altã tarã, nu al României si nu se preocupã de viata dumneavoastrã, de unde sã creze locuri de muncã, cine sã plãteascã pensiile. Ei vin, stau câteva luni, închid ceea ce au de închis, taie ce au de tãiat si vor pleca. Dupã aceea vor veni oamenii sã spunã sã vinã PSD înapoi sã facã treabã. Asa cum am fãcut si în 2000, sau în 2012”, a declarat la Lupeni, fostul premiar Victor Ponta.

Liberalii, însã, au adus documente si dovezi despre modul în care conducerile girate de PSD au condus o firmã cu datorii zero, spre faliment si insolventã.

Diana Mitrache

7 comentarii la „„Dragnea, Ponta si Laurentiu Nistor au distrus CEH”

 • 25 mai 2016 la 22:24
  Permalink

  In data de 22.02.2012 Comisia European? aprob? un ajutor de stat de peste un miliard ?i jum?tate de lei pentru închiderea a trei mine ale Companiei Na?ionale a Huilei. Ajutorul de stat, care în euro înseamn? 270 de milioane de euro, va fi acordat pentru închiderea minelor de c?rbune necompetitive din unit??ile Petrila, Uricani ?i Paro?eni. In data respectiva prim ministru al Guvernului Romaniei era Razvan Mihai Ungureanu fost PDL, PNL si actualmente sef SIE. sursa: RFI – http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/ce-aproba-un-ajutor-stat-inchiderea-trei-mine – deci – cine a semnat pentru inchiderea minelor Petrila, Uricani si Paroseni? 🙂

  Răspunde
 • 26 mai 2016 la 00:12
  Permalink

  Jujan al cui este,nea davide ? Jenant Sa VII cu astfel de infomatii !

  Răspunde
 • 26 mai 2016 la 06:57
  Permalink

  ce domnilor,voi abia acum ati aflat ca acesti oameni au distrus valea viului?.Ati uitat de Razmerita Cornel Cristian,acesta a fost pionul principal,ele a pus dinamita de Dragoi in fruntea companiei

  Răspunde
 • 26 mai 2016 la 09:30
  Permalink

  ai dreptate cucule, dar acum nu mai scoate din faliment ceh-ul nici PDS nici PNL nici macar Obama :)) poate ne-ar scoate PUTIN
  si ca un vinovat principal desigur ar fii PSD-ul

  Răspunde
 • 26 mai 2016 la 09:36
  Permalink

  pai daca are atea datorii si pierderi de 1 milion pe zii cum de mai functioneaza domnilor? s-au este o culme si asta si trebuie trecuta in guiness book ??? chiar uniunea europeana nu vede acest lucru? s-au au si ei partea lor de aici?

  Răspunde
 • 26 mai 2016 la 12:46
  Permalink

  Principalii vinovati sunt resmerita sau bobar care si au numit tot incompetentii in functii dragoi’baleia’simion’duma sau zamfir IAR acestia au distrus mineritul si au inch is valea

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.