Elevii si profesorii Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani au protestat, ieri în pauza mare, împotriva guvernului condus de Dacian Ciolos.

500 de dascãli si elevi au protestat, fãrã a afecta însã orele de curs. Astfel de proteste au avut loc în toate unitãtile de învãtãmânt. Dascãlii au o serie de revendicãri, printre acestea fiind cresterea salariilor sau a burselor pentru elevi.

“Protestul profesorilor si al elevilor CNI “Carmen Sylva” împotriva guvernului Ciolos. Solicitãm cresterea salariilor în învãtãmânt , cresterea costului standard per elev, cresterea burselor elevilor, decontarea integralã a navetei pentru elevi si dotarea unitãtilor de învãtãmânt”, a declarat Lucian Resmeritã, directorului Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani. Organizatiile reprezentative ale elevilor, pãrintilor si angajatilor din învãtãmânt la nivel national au hotãrât câteva actiuni de sensibilizare. O astfel de actiune va mai avea loc si mâine, iar elevii si profesorii cãrora le pasã de educatie îsi vor petrce pauza mare în curtea scolii. Elevii vor fi informati în legãturã cu sensul protestului ”împreunã, profesori, elevi, pãrinti, solicitãm mai multi bani pentru educatie”.

Monika BACIU