A fost finalizatã licitatia lucrãrilor si acum se lucreazã la proiectul tehnic. Este o chestiune de scurt timp si sala sportivã, ce apartine de Clubul Scolar Sportiv din Petrosani, va fi reabilitatã complet. Aici vor urma sã se tinã competitii pânã la nivel national si întreaga constructie va avea o nouã si modernã utilitate.

Aproximativ 1 milion de euro vor fi investiti în aceastã structurã veche si deterioratã din Petrosani, care a fost inauguratã în anii comunismului, dar care nu a fost niciodatã reabilitatã. Structura nu a mai putut sã fie folositã din cauza degradãrii, iar lucrãrile ce vor avea loc aici o vor transforma într-o constructie ce va gãzdui competitii de nivel national.

„Se lucreazã la proiectul tehnic, urmând ca de luna viitoare sã începem executia. Cred cã va fi una dintre cele mai frumoase sãli de sport. Valoarea totalã a investitiei este de 1 milion de euro, cu aproximatie. Contributia CSS, prin Ministerul Educatiei, este de 87.000 de lei. Sala va fi foarte modernã. Avem si confirmarea de la FRH, cã sala va fi omologatã pentru toate categoriile de vârstã, de la mini-handbal la Liga Nationalã”, a spus Zoltan Toth, director Clubul Scolar Sportiv Petrosani.

Conducerea Clubului Scolar Sportiv de la Petrosani a început demersurile pentru reabilitarea sãlii încã din 2001, însã, tonele de hârtii si proiecte s-au pierdut prin Inspectoratul Scolar Judetean, ori pe la Ministerul Educatiei. Acum, încep, în sfârsit, lucrãrile de reabilitare , iar tribuna va avea 600 de locuri, acolo urmând sã aibã loc competitii de handbal, ori fotbal în salã, dar si competitii de karate, sau alte sporturi la care se preteazã structura sãlii.

Diana Mitrache