Pistã de sanie de nivel mondial, la Petrosani

Municipiul Petrosani ar putea avea pistã de sanie pentru competitii europene. Aici sunt copii care se antreneazã special pentru competitii si ultimele rezultate sunt spectaculoase, având în vedere cã antrenamentele se fac pe o pârtie improvizatã si competitorii sunt din Germania, ori tãri cu traditie si pârtii performante.

Nu mai sunt pârtii de sanie, bob si skeleton decât în Germania, Austria, ori Lituania, iar conducerea Clubului Scolar Sportiv din Petrosani scrie acum un proiect de finantare pentru una similarã la Petrosani. Locatia ar putea fi chiar pe dealul de la Brãdet, la doi pasi de centrul municipiului si ar atrage aici sportivi din toatã Europa de centru si est. „Deja am înregistrat la CNI o notã de fundamentare a nostrã, a celor de la CSS Petrosani, dar si a Federatiei Românã de bob-sanie. Este vorba despre o pârtie de bob de una si douã persoane, sanie si skeleton. Ar fi singura din tarã, iar ca pârtie artificialã, ar fi singura din jurul nostru. Mai sunt în Austria, Germania si Lituania”, a spus Zoltan Toth, director CSS Petrosani.

La Petrosani sunt sportivi cu rezultate deosebite si aceastã pârtie i-ar ajuta mult în îmbunãtãtirea performantelor lor. „Este vorba de o pârtie de 750 de metri, unde se vor desfãsura competitii pânã la nivelul Jocurilor olimpice ale tineretului si festivalul olimpic al tineretului european. Ultima competitie a fost una intenationalã pe role, de la care sportivii nostri s-au întors luni, din Germnia, si cel mai bun loc a fost locul 10, iar la echipe locul IV, în situatia în care din 10, vreo 9 sunt nemti, un austriac si noi”, a mai adãugat Zoltan Toth.Pârtia ar urma sã se întindã în zona de agrement de la Brãdet, la un km distantã de centrul Petrosaniului, iar proiectul este deja în faza de evaluare. Dacã nu se va gãsi locatia corespunzãtoare în oras, atunci aceastã pârtie artificialã va fi amplasatã în zona turisticã Parâng, acolo unde CSS are o bazã de antrenamente.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *