PSD salveazã CEH, dar cum? Fostul vicepremier refuzã sã rãspundã

Complexul Energetic Hunedoara este temã de campanie electoralã. Cel mai mare angajator si cel mai important motor economic al judetului Hunedoara, este disputat de toate partidele politice. Acum, în pragul alegerilor locale, fiecare partid salveazã colosul industrial. Fostul vicepremier al României, presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, la Petrosani, cã salvarea Complexului Energetic Hunedoara poate veni doar de la Partidul Social Democrat.

Societatea energeticã s-a afundat în datorii tocmai pe mandatul guvernului Ponta, iar anul 2015 a fost cel care a pus capac. Acordarea cu foarte mare întârziere a ajutorului de stat a dus la acumularea de datorii de cãtre CEH, penalizarea societãtii cu aproape 600 de milioane de lei, dar si amendarea de cãtre Garda de Mediu a celor douã termocentrale pentru neconformarea la cerintele de mediu. (vezi: http://cronicavj.ro/wp/?p=46765,

http://cronicavj.ro/wp/?p=46699). Liviu Dragnea refuzã, însã, sã spunã de ce Guvernul Ponta a acordat cu o întârziere de douã luni ajutorul pentru CEH în vederea achizitionãrii certificatelor de carbon.

“Nu vã pot rãspunde la aceastã întrebare acum (de ce guvernul Ponta a acordat foarte târziu ajutorul pentru CEH în vederea achizitionãrii certificatelor de carbon-n.r.) pentru cã este un rãspuns care ar implica foarte multe persoane si din pãcate, cauzele nu sunt interne”, a declarat Liviu Dragnea, presedintele PSD, la Petrosani.  Mai mult decât atât, tot fosta guvernare a promis si investitii la termocentrala Mintia, care acum se aflã în fata unei inevitabile închideri. S-au fãcut drumuri spre China si nu s-a mai întâmplat nimic. (vezi: http://cronicavj.ro/wp/?p=42350).

Dragnea sustine cã actualul guvern are un “ac” împotriva oricãrui investitor care ar vrea sã preia CEH.

“Noi am fost  la guvernare si Complexul Energetic Hunedoara a functionat. Dupã ce am plecat de la guvernare doresc sã îl închidã. De ce nu s-a finalizat cu China? Pentru cã dupã ce Guvernul si-a dat demisia toate aceste lucruri au fost blocate. Au o problemã cu chinezii. Au o problemã cu orice investitor, nu vor sã salveze Complexul Energetic Hunedoara. Principala noastrã preocupare este sã avem o discutie cu guvernul si sã blocãm acest demers, iar dupã revenirea la guvernare sã punem în aplicare acel plan care nu numai cã salveazã aceastã zonã, dar creazã o sursã de energie importantã si stabilã pentru sistemul energetic national”, a mai subliniat Dragnea.

În tot acest timp, Dragnea sustine cã salvarea Complexului Energetic Hunedoara poate veni doar de la Partidul Social Democrat care vrea sã aducã investitii inteligente pentru minele din Valea Jiului si cã partidul nu acceptã închiderea unitãtilor miniere.  “În ceea ce priveste zona dumneavoastrã este inadmisibilã aceastã atitudine în care pur si simplu anuntã cã vor sã închidã niste mine, necreând nicio alternativã, nestiind ce sã facã cu minele care vor sã rãmânã, nespunând ce fac cu cei peste 1000 de oameni care sunt trimisi acasã, pur si simplu, fãrã niciun fel de compensatii sau sprijin financiar, negândindu-se ce se întâmplã cu aceastã zonã. Nu stiu dacã cei din grupul de lucru care au lucrat la acest pseudo plan au consultat pe cineva din Valea Jiului si dacã stiu mãcar ce înseamnã o minã. Vor sã punã în aplicare acest plan netinând cont  de legea minelor. Trebuie îndeplinite anumite conditii.

O minã nu poti sã o închizi ca un aprozar, ai tras obloanele si ai plecat. Sã sperãm, în ceasul  al XIII-lea cã mai putem gãsi dialog la premierul Ciolos, încercãm sãptãmâna viitoare sã avem o discutie pe aceastã temã si functie de asta o sã vedem cum ne coordonãm si ne gestionãm actiunea politicã. Din punct de vedere strategic noi nu suntem de acord cu disparitia acestei surse de energie pe care o reprezintã cãrbunele”, a mai spus Dragnea, la Petrosani.  Presedintele PSD, Liviu Dragnea a mai spus la Petrosani cã, sãptãmâna viitoare, va discuta cu premierul Dacian Ciolos despre Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „PSD salveazã CEH, dar cum? Fostul vicepremier refuzã sã rãspundã

 • 25 mai 2016 la 10:35
  Permalink

  „Panul de salvare CEH in viziunea tovarasului-penibilului-puscarias Dragnea”
  Pasul 1. Luam un tomberon de fum si-l aruncam in ochii prostilor din Vale, dupa care punem mult pigment rosu intr-o galeata cu vopsea de ce-a mai proasta calitate cumparata la licitatie cu pretul cel mai mare de un tovaras PSD-ist si vopsim minele pe dinafara, dupa care aruncam cativa trandafiri furati din viitorul Cimitir Minier Valea Jiului si gata sa rezolvat problema mineritului pana la pasul 2.
  Pasul 2. Lipim cateva bannere cat mai sus cu „Life is Beautiful”, [in traducere directa-Baa tampitilor], sa inteleaga si sa vada toti prostii din vale si un pic mai jos alte bannere cu „Votati penibili-penali din PSD”

 • 25 mai 2016 la 15:01
  Permalink

  Campanie electorala. Dupa alegeri, de promisiuni nu se alege nimic.

 • 25 mai 2016 la 17:28
  Permalink

  niste nemernici vai de mama lor acelor care o sa ai voteze , sa ai ia dracu de penali

 • 25 mai 2016 la 17:31
  Permalink

  la puscarie cu totii penalii cercetati penali , jos cu ei

Comentariile sunt închise.