Sosit în vizitã electoralã la Vulcan si Petrosani, Liviu Dragnea, presedintele PSD a tinut sã spunã cã Tiberiu Iacob Ridzi ar trebui sã plece deja de la primãrie. S-a dat ca exemplu pe el însusi, care nu a mai dat randament în functia pe care a ocupat-o în Teleorman si a recunoscut cã nici nu mai avea idei creative.

Liviu Dragnea, seful PSD a spus la Petrosani cã îi sustine pe Laurentiu Nistor pentru presedintia Consiliului Judetean Hunedoara si pe Costel Postolache la functia de primar al municipiului Petrosani. A mentionat, în fata celor care s-au adunat în sala de marmurã a primãriei, dupã ce a si dat mâna cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cã acesta ar trebui deja sã plece.

„Dupã 12 ani de zile, cred cã domnul Ridzi ar putea sã ia o pauzã. Si pentru binele dumnealui si pentru binele acestui municipiu. Existã oportunitãti pe care dupã 12 ani de zile nu le mai vezi. Apare o rutinã. Am vãzut-o pe propria mea piele. Am fost 12 ani presedinte de consiliu judetean. Am adus în acel judet mai mult de un miliard de euro. Am simtit si eu, dupã 12 ani, în 2012, cã, dacã as mai fi stat încã 4 ani, nu as mai avea ce sã mai produc. Imaginatia are o limitã, adicã imaginatia unui om normal si responsabil. A unui om bolnav este infinitã”, a declarat Liviu Dragnea, presedintele PSD, la conferinta de presã organizatã dupã vizita în Petrosani. Mai mult, Dragnea a vorbit despre turism ca oportunitate, dar a reactionat imediat atunci când a fost întrebat de ce Guvernul Ponta a întrerupt finantarea investitiei din Parâng.

„Orice plan de dezvoltare trebuie fãcut în limitele legii. Era ilegal acel plan. Poate asta cu Parângul nu e interesantã pentru procurori dacã nu au cercetat-o, dar nu am finantat-o din acest motiv”, a recunoscut Dragnea, desi a spus cã turismul ar fi o oportunitate pentru Valea Jiului care „are un potential ce nu poate fi mãsurat”. Tot la Petrosani, Liviu Dragnea a recunoscut cã a gresit când a fãcut aliantã cu PNL-ul în USL si le-a urat succes candidatilor sãi la functiile de primari.

Diana Mitrache