Accesul spre Brãdet va fi refãcut

Vechiul drum ce duce spre zona de agrement de la Brãdet, la un km distantã de centrul municipiului Petrosani, va fi reabilitat. Scãrile vechi sunt acum extrem de degradate si primãria din Petrosani are în plan refacerea lor.

Calea veche de acces spre Brãdet, pe scãrile din pãdure va fi reabilitat si readt chiar si biciclistilor. Biroul de programe europene are în vedere un proiect prin care va cere o finantare extrenã, special pentru acest acces, rãmas nereabilitat, dupã refacerea zonei de agrement din banii europeni. Practic, acum se poate urca doar pe calea auto, iar calea pietonalã nu poate fi accesibilã oricui si, în niciun caz, biciclistilor.

„Avem în vedere pentru acea zonã, pentru cã am discutat si cu departamentul de programe europene, sã reabilitãm zona de scãri, dar si sã amenajãm o pistã de biciclete, care sã fie accesibilã, în sensul în care sã nu fie foarte abruptã. Asta înseamnã sã mergem cu un traseu în serpentine, pânã sus în zona Brãdet”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Zona de la Brãdet a fost reabilitatã si redatã circuitului turistic, cu precãdre de week-end, dupã ce aici a fost implementat un proiect european. Banii au venit în acelasi pachet în care a fost reabilitat si centrul civic, dar de accesul pietonal nu s-a ocupat nimeni.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Accesul spre Brãdet va fi refãcut

 • 25 mai 2016 la 13:21
  Permalink

  Ceeee !!!! S-a stricat telgondola spre Bradet ?
  Iara trebuie sa o repare astia inainte de alegeri.
  La naiba iarasi trebuie sa votez in Petrosani si nu la Bradet. 🙂
  Mortii ma-sii, $^&$UO^*)^*RE$EU%&%& 🙁

Comentariile sunt închise.