Schimb de experientã pentru educarea copiilor

Cadrele didactice, în schimb de experientã. Zeci de cadre didactice care predau la învãtãmântul prescolar vor participa la un schimb de experientã care va avea loc în trei tãri europene.

Ideea acestui schimb de experientã s-a nãscut din dorinta de a ajuta copiii, cadrele didactice si familiile din municipiul Petrosani, precum si a celor 2000 de prescolari din patru tãri implicate. Activitãtile care vor avea loc constau în diferite vizite ce implicã seminarii de formare, workshopuri si întâlniri cu specialisti în didactica prescolarã.

“Este un schimb de experientã pe care l-am initiat la Petrosani, Centrul de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare care are ca scop formarea cadrelor didactice în cadrul didacticii prescolare moderne. Noi am initiat începând cu anul 2010 aceste iesiri în Europa, iar anul acesta am avut plãcuta surprizã sã primim invitatii din trei tãri importante, aflate ca reformã mult înaintea noastrã din Elvetia, Franta si Italia, drept pentru care un numãr de 46 de cadre didactice se vor deplasa în zonele respective. Contactele pe care le stabilim cu profesorii din Elvetia, Franta si Italia, cursurile de formare pe care ei ni le vor tine acolo plus întâlnirile cu discutiile interactive dintre profesorii români si cei strãini, le ajutã pe cadrele didactice în formarea profesionalã. De fiecare datã lista a crescut, foarte multe colege au dorit sã facã parte din grupul acesta pentru cã au învãtat lucruri multe, ne-am întors cu idei exceptionale pentru zona noastrã si este un proiect care va merge mai departe”,  a declarat Lucia Muntean, director grãdinite Petrosani. Municipalitatea de la Petrosani a alocat suma de 13.000 de lei pentru sustinerea deplasãrii cadrelor didactice.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.