Micutul de un an si sapte luni este cãutat neîncetat de pompieri încã de joi, iar pânã acum nu s-a descoperit nici un semn ce ar putea indica locul unde s-ar afla. Pãrintii micutului nu par prea interesati de soarta lui si salvatorii au fost uimiti de faptul cã pe chipul lor nu se citeste vreo remuscare.

Alexandru Flavius Hoza, bãietelul de un an si 7 luni, din satul Galati, ar fi fost luat de apele Streiului si se presupune cã trupul sãu a ajuns în barajul de la Subcetate. Copilul se juca împreunã cu sora lui mai mare lângã malul apei, iar de la disparitia sa si pânã acum este cãutat asiduu de cãtre echipe formate din pompieri, jandarmi si politisti. Disparitia sa a fost anuntatã cu întârziere de familie iar faptul cã pãrintii nu arãtau foarte afectati de lipsa lui Alexandru, a uimit echipele de cãutare si salvare. ”Nu sunt deloc afectati de faptul cã bãietelul este mort dacã, într-adevãr, a cãzut în Strei.

În prima zi am crezut cã li s-au administrat sedative de cãtre colegii de la Ambulanta Hunedoara, însã am aflat cã nu au vrut tratamentul, erau bine. Vineri ne-am dat seama cã nu au remuscãri, cã sunt indiferenti. Le-a dispãrut copilul si ei îsi savurau cafeaua! Cum poti sta tu ca pãrinte sã-ti bei cafeaua si sã fumezi în timp ce zeci de oameni îti cautã disperati copilul. Abia sâmbãtã au schitat un pic cã sunt afectati si au venit cu noi la cãutãri. Doar vreo douã ore, dupã aceea au dispãrut si ne-au lãsat pe noi sã cãutãm”, spune unul dintre salvatorii care participã la misiunea de cãutare a copilului. Politistii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpã si fac cercetãri cu privire la disparitia minorului, iar pentru cã trupul neînsufletit n-a fost încã gãsit, l-au dat si în consemn la frontierã.

Maximilian Gânju