Un minor în vârstã de 15 ani a ajuns la Spitalul de Urgentã Petrosani cu mai multe muscãturi în zona gâtului, dupã ce a fost atacat de câinele familiei. Din fericire rãnile nu-i pun viata în pericol.

Teribilul incident a avut loc duminicã dimineatã, în localitatea Petrila, iar pentru a-l scoate pe bãiat din coltii patrupedului a fost nevoie de interventia pompierilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã Petrila. Câinele a atacat dupã ce ar fi fost tras de minor spre cusca sa, unde urma sã fie legat. Bunica bãiatului i-a sãrit în ajutor dupã ce a vãzut cã animalul s-a nãpustit asupra lui si a fost atacatã si ea. Familia a cerut ajutor prin Serviciul de Urgentã 112, iar pompierii au ajuns imediat la fata locului si au reusit sã sperie animalul furios, astfel încât paramedicii SMURD sã poatã interveni pentru acordarea primului ajutor. Atât bãiatul cât si bunica acestuia au fost dusi la Unitatea primiri Urgente din Petrosani, unde au primit tratament de specialitate. Muscãturile sunt în mare parte superficiale si nu le pun viata în pericol au stabilit medicii. Acestia vor trebui însã sã astepte rezultatele de la specialistii în medicinã veterinarã care, în urma analizelor, vor stabili dacã patrupedul are rabie.

„Apelul a fost primit prin 112 în jurul orei 7,53, duminicã dimineatã. Ne-am deplasat imediat pe strada Parângului la numãrul 11. Noi, practic, am acordat sprijin echipajului SMURD aflat la fata locului, care nu putea sã intre din cauza câinelui. Copilul are 15 ani si este muscat de gât, iar mama are plãgi muscate la nivelul mâinilor si picioarelor. Am reusit izolarea câinelui într-un colt, moment în care echipajul SMURD a scos victimele din curte si le-a transportat de urgentã la unitatea de primiri urgente a spitalului din Petrosani”, a declarat Neculai Alexandrescu, comandantul echipajului ISU de la Petrila. Pentru cã incidentul a avut loc în interiorul unei proprietãti private si câinele apartine familiei, nimeni nu poate fi tras la rãspundere spun politistii. În curtea respectivã se mai afla un câine, iar apropiatii familiie spun cã ambele exemplare sunt maidanezi pe care familia i-a avut de când erau pui. Animalele au fost luate de un echipaj de ecarisaj de la Uricani si duse deocamdatã în padocul din acea localitate.

Maximilian Gânju
Diana Mitrache