Pompierii, politistii si jandarmii rãscolesc si periazã fiecare centimetru de apã si vegetatie în zona localitãtii Galati, la 32 de km distantã de Petrosani. Cãutãrile au fost reluate si cu câini de urmãrire si nu s-au oprit. Nu mai sunt practic sanse ca micutul sã fie gãsit în viatã, dacã a cãzut în apã, însã, oamenii legii îi cautã în continuare trupul în apã, acolo unde mama sa bãnuieste cã s-ar fi înecat.

Mama copilului a fost audiatã, iar echipaje mixte au cãutat si în vegetetia din împrejurimi, ca si în satul Galati. Casa famililiei, în care locuiesc aproximativ 12 persoane, se aflã chiar pe malul râului Strei si mama a sustinut în declaratiile sale cã a fost ocupatã doar câteva minute, timp în care copilul s-a fãcut nevãzut.

„Cam 5 minute am stat, cã îl alãptam pe cel mic în casã. Am 3 copii si cei doi, fetita de 6 ani si bãietelul de un an si sapte luni au iesit.

M-am pierdut nu mai stiu nimic. Era mic, dar nu am stiut când a iesit cu el afarã, sora lui.

L-am cãutat aici roatã, pe la vecini, prin buruieni. Nu mai pleca decât la copiii de la mãtusa mea. De pbicei îl vedeam. Cred cã l-a luat apa”, a declarat Lavinia Cãldãrar, mama micutului Flavius.

În aceastã operatiune, pompierii scafandri s-au folosit si de o salupã si o autospecialã de interventie pentru salvãrile din mediul acvatic. O echipã de pompieri, alcãtuitã din 11 subofiteri, a supravegheat în cursul primei nopti dupã disparitia copilului zona de vãrsare a râului Strei în barajsi continuã sã o facã si acum.

Copilul este cãutat si în pãdurile de la marginea satului Galati, dar la audieri a fost condus si unul dintre cei care locuia în acea casã de pe malul lacului. Despre acea persoanã, apropiatii spun cã ar fi recidivist si politistii l-au dus la audieri la sectie. În paralel, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Hunedoara continuã cercetãrile în vederea stabilirii cu exactitate circumstantelor disparitiei minorului, care a fost dat în urmãrire nationalã si în consemn la frontierã, în cauzã fiind întocmit dosar de cercetare penalã. De asemenea, cu privire la caz a fost sesizatã Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului, în vederea efectuãrii unei anchete sociale proprii si a luãrii mãsurilor care se impun. Micutul a fost dat si în consemn la frontierã. Asta în situatia în care ar fi putut fi rãpit.

Diana Mitrache