Respectarea legii i-a adus pe angajatii din Petrosani, de la primãrie, în topul national. ste vorba despre modul în care angajatii din primãrie si-au îndeplinit obligatiile si gradul de îndeplinire claseazã capitala Vãii Jiului alãturi de alte 7 municipii, care au mai obtinut punctajul de 100%.

S-a tinut cont de modul cum a fost întocmit bugetul pentru anul 2015, de modul în care s-au tinut audientele, de respectarea legii 544 privind accesul la informatiile de interes public, modul de organizare al structurii, bilantul contabil, ori alte atributii ce tin de achizitiile publice din aceastã primãrie. “Sunt niste indicatori la care noi am fost evaluati. a toate aceste categorii, Primãria Petrosani a îndeplinit 100% parametrii. În România mai existã doar alte 7 municipiii, alãturi de Petrosani, care au respectat acesti indicatori. Este vorba despre Bucuresti, Resita, Roman, Pitesti, Ploiesti,  Slatina si Sighisoara”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primar al municipiului Petrosani.

Transpartenta decizionalã si administrativã, inclusiv modul în care s-au fãcut achizitiile publice au fost indicatori îndepliniti absolut si astfel, chiar dacã nu are un buget spectaculos de mare,  administratia de la Petrosani s-a clasat în top.

Diana Mitrache