Nu mai putin de 8 licee din Valea Jiului si-au disputat Cupa Universitas la fotbal. Întrecea a avut loc pe gazonul sintetic  din campusul Universitãtii Petrosani si meciurile s-au disputat în sistem de 7 + 1, cu 2 jucãtori ca rezerve. Cei mai buni au fost elevii de la Liceul Constantin Brâncusi din Petrila.

Întrecerea la fotbal între licee s-a desfãsurat la finele sãptãmânii trecute si a început la prima orã a diminetii de vineri. Echipele reprezentând liceele Vãii Jiului au fost repartizate în douã grupe, iar echipele câstigãtoare ale grupelor si-au disputat finala mare. Pentru  locul II din fiecare grupã s-a disputat finala micã. Partidele din cadrul grupelor s-au desfãsurat în douã reprize pe durata a 15 minute fiecare reprizã, miza fiind cupa. Totusi, profesorii organizatori spun cã acesta a fost un bun prilej pentru a promova învãtãmântul universitar în rândul tinerilor de liceu. „Este un eveniment sportiv, dar este si un eveniment care vrea sã aducã alãturi de Universitatea din Petrosani elevii liceelor Vãii Jiului, care sã devinã ulterior studentii nostri. Este cea de a doua editie. Anul trecut am avut 8 echipe participante, avem si în acest an 8 din cele 9 licee ale Vãii Jiului prezente la turneu si încercãm ca pe parcursul a 7 ore elevii sã îsi aleagã cea mai bunã echipã, care sã fie premiatã, iar în final sã  le acordãm un banchet si o cinã festivã la restaurantul universitãtii”, a declarat prof.univ.dr.habil.ing.dr.ec. Eduard Edelhauser, prorector al Univeristãtii Petrosani.

Clasamentul i-a avut pe prima pozitie pe fotbalistii de la Colegiul Constantin Brâncusi din Petrila. Pe locul II s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic din Lupeni, urmati pe ultima treaptã a podiumului, de elevii de la Colegiul Economic Hermes din Petrosani si apoi de cei de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva.

Nu au fost lãsati doar elevii sã joace, iar  la finalul competitiei, înainte de petrecerea de final, a fost programat si un meci demonstrativ între selectionata elevilor si cea a profesorilor de la Universitatea din Petrosani.

Diana Mitrache