Fostul premier al Romaniei si fostul presedinte al PSD, Victor Ponta, a fost, vineri, la Petrila, unde s-a intalnit cu echipa social-democrata care a intrat in cursa pentru primarie, dar si cu simpatizantii partidului.
Vasile Juca, social-democratul care candideaza pentru functia de primar al orasului Petrila se bucura de sustinerea fostului premier. Victor Ponta si-a modificat programul pentru a ajunge si la Petrila pentru a-si arata sustinerea pentru Vasile Jurca, cel mai estic oras al Vaii Jiului nefiind inclus initial pe agenda fostului premier al Romaniei.
Fostul lider al PSD, Victor Ponta a fost astazi oaspetele social-democratilor din Petrila. Cu toate ca in programul acestei vizite nu era inclusa, initial si o vizita la Petrila, avand in vedere relatia amicala a fostului premier cu candidatul PSD pentru functia de primar al orasului Petrila  Vasile Jurca, Ponta a acceptat sa-si modifice programul pentru a se intalni, pret de cateva zeci de minute, si cu simpatizantii PSD din orasul Petrila.
”Am inteles din discutiile pe care le-am avut  la Petrila, cu prietenul meu Vasilica Jurca – un om tanar, ambitios si capabil pe care va recomand din tot sufletul sa-l votati si sa-l sustineti, cel putin la fel cum o voi face si eu –  ca Petrila are nevoie si de minerit, dar are nevoie si de o dezvoltare economica pe noi coordonate. Impreuna, putem face posibile toate aceste lucruri, dar pentru a avea putere de decizie acum, in alegerile locale si mai apoi in toamna, la alegerile parlamentare, avem nevoie de sustinerea si de votul petrilenilor, de sustinerea si de votul intregii Vai a Jiului”, a spus, vineri, la Petrila, Victor Ponta.
Vasile Jurca a afirmat ca sustinerea de care se bucura acum din partea lui Victor Ponta se va regasi si materializa din toamna.
”Ii multumesc lui Victor ca a raspuns invitatiei mele si, in ciuda programului sau incarcat, a acceptat sa participe si la o intalnire cu alegatorii din orasul Petrila. Ii multumesc de asemenea pentru cuvintele frumoase si pentru mesajul sau de sustinere, dar si pentru sustinerea pe care este dispus sa o demonstreze, cu aceeasi seriozitate cu care deja ne-a obisnuit, dupa castigarea alegerilor locale si  mai apoi, a celor parlamentare”, a afirmat Vasile Jurca, candidatul PSD pentru Primaria Petrila.
Fostul prim-ministru al Romaniei a vorbit la Petrila si despre minerit, spunandu-le petrilenilor ca pe perioada in care a condus Executivul s-a luptat si a reusit sa gaseasca solutii pentru ca atat Complexul Energetic Hunedoara, cat si Complexul Energetic Oltenia, astfel incat cele doua structuri energetice sa functioneze in continuare, iar oamenii care depind de acest sector de activitate sa aiba locul de munca asigurat.
”Am sustinut sectorul minier si energetic pentru ca-mi pasa de oamenii care muncesc din greu in acest domeniu si nu pot accepta inchiderea minelor. Am sustinut acest lucru si in fata organismelor internationale si poate ca modul in care am aparat sectorul minier a fost inca un factor care a determinat scoaterea mea si a PSD de la guvernare”, a completat Victor Ponta.
Sursa citata a mai precizat ca  asa cum Guvernul PSD a demonstrat ca exista solutii pentru profesori, pentru medici, pentru pensionari, tot asa se pot gasi solutii si pentru mineri si energeticieni.
Potrivit lui Ponta, daca social-democratii vor avea sustinerea romanilor, mai intai la alegerile locale din Petrila si din celelalte localitati ale Romaniei, iar mai apoi, la alegerile parlamentare din toamna, atunci PSD-ul va reveni la guvernare si va face in asa fel incat Petrila si Valea Jiului sa nu mai fie doar o zona monoindustriala. Fostul premier si-a exprimat, la Petrila, disponibilitatea de a sustine, atat din punct de vedere politic, cat si personal, atragerea de investitii. Victor Ponta a vorbit atat de investitii necesare dezvoltarii infrastructurii cat si de investitii necesare dezvoltarii economiei locale atat in Petrila cat si in restul Vaii Jiului.