Municipalitatea de la Petrosani vrea sã creascã numãrul celor care vin la bazinul didactic. În acest sens a fost achizitionatã o saunã ultramodernã, care are si diferite proprietãti terapeutice.

“Am adus o saunã de ultimã generatie, precum si bazinul care este la acest nivel. Sauna are dotãri de ultimã generatie. A costat 21.126 de lei. Avem lemn de meranti, pietrele care sunt au diferite proprietãti terapeutice. E saunã uscatã finlandezã, toate dotãrile sunt dupã modelul finlandez. Sauna are o temperaturã de 60 maxim 80 de grade noi o avem reglatã la 70 de grade ca sã fie pe gustul celor care folosesc aceastã saunã”, a declarat Petre Popa, administratorul bazinului didactic din Petrosani. Încã nu au fost stabilite preturile pentru utilizarea saunei, dar potrivit reprezentantilor bazinului didactic sumele percepute vor fi unele modice. Deocamdatã accesul la saunã este gratuit. “Am convenit ca în prima lunã sã vedem în functie de solicitãrile care sunt la saunã si apoi vom fixa niste tarife. Noi ne-am gândit la sume modice, 20 de lei cu tot cu intrarea la bazin. Sauna este functionalã, este la dispozitia publicului larg. Persoanele sub 18 ani nu au acces la sauna”, a mai subliniat sursa citatã.

Investitiile municipalitãtii nu se vor opri aici. Existã posibilitatea ca pe viitor la bazinul didactic sã fie amenjatã si o camerã salinã, astfel încât copiii, dar si adultii care au probleme respiratorii sã ia parte la sedinte de terapie cu sare.

Monika BACIU