O gresealã a judecãtorului care a judecat dosarul de fond al insolventei la Tribunalul Hunedoara a aruncat Complexul Energetic Hunedoara în ghearele falimentului.

Decizia judecãtorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia care a stat la baza anulãrii insolventei a fost publicatã în Buletinul Procedurilor de Insolventã, iar cauza este una gravã. O gresealã a judecãtorului Ioan Drãgan a aruncat în aer toatã situatia de la Complexul Energetic Hunedoara.

“A fost publicat în Buletinul Procedurilor Insolventei decizia Curtii de Apel Alba Iulia referitoare la cererea de intrare în insolventã a CEH. Esential este cã judecãtorul de la Tribunalul Deva le-a creat în mod gresit o calitate procesualã celor de la Sindicatul Noroc Bun si dupã ce le-a creat aceastã calitate procesualã le-a respins cererea ca neîntemeiatã fãrã sã judece. Adicã trebuia sã le spunã cã nu au calitate, dar dacã le-a spus cã au calitate, dar nu e întemeiatã. Trebuiau sã judece si ce au scris ei acolo, prin urmare e greseala lui”,  a declarat pentru CRONICA VÃII JIULUI, Dan Agrisan, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara. Dosarul privind insolventa Complexului Energetic Hunedoara a fost trimis, de cãtre Curtea de Apel Alba Iulia, spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara.

“Cauza oricum se va rejudeca. În conditiile în care ai un judecãtor care creazã o calitate procesualã unei pãrti care nu trebuia sã o aibã si dupã aceea nu judecã, nu stiu la ce sã mã astept”,  a mai spus sursa citatã.Dupã iesirea din insolventã, Complexul Energetic Hunedoara a fost “atacat” din nou de creditori care au obtinut executarea silitã a conturilor societãtii. Bulgãrele s-a rostogolit si în rândul angajatilor care si-au primit salariile cu întîrziere, dar nu au mai primit nici materiale cu care sã lucreze. Pe timpul insolventei, societatea a fost protejatã în fata creditorilor.

Monika BACIU