Municipalitatea de la Petrosani a reusit în decursul ultimilor ani sã atragã fonduri din surse externe. Astfel, în urma unui calcul realizat de edili, investitiile din fonduri europene sau guvernamentale sunt de trei ori mai mari decât tot bugetul local.

Mai exact, proiectele depuse pentru finantare de autoritãtile locale de la Petrosani, pe programele care au fost disponibile pe axele de finantare europene, au adus Petrosaniului nu mai putin de 670 de miliarde de lei vechi. Mai mult, Primãria Petrosani a reusit sã atragã si de la bugetul de stat, în decursul ultimilor ani, nu mai putin de 1231 de miliarde de lei vechi. ”Cifrele demonstreazã cât se poate de evident cã am adus în Petrosani bani pentru investitii în dezvoltare care se cifreazã la de peste 3 ori valoarea bugetului local. Am investit în mod eficient acesti bani si orice om de bunã credintã vede acest lucru”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Municipalitatea de la Petrosani a apelat si la creditele bancare pentru realizarea unor investitii. Chiar si asa gradul de îndatorare este cu mult mai mic fatã de plafonul maxim admis. “În 2016, gradul de îndatorare al primãriei este de 8,33%. Primãria Petrosani se poate îndatora pânã la un grad de 30%, nu existã niciun fel de pericol, niciun fel de risc în ceea ce priveste gradul de îndatorare si faptul cã s-a spus cã am luat bani împrumut ca sã facem drumurile din Colonie si introducerea gazului metan. Toate au fost aprobate de Consiliul Local si cred cã banii sunt foarte bine folositi”, a mai subliniat primarul municipiului Petrosani. Prioritatea autoritãtilor locale rãmâne atragerea de fonduri pentru continuarea lucrãrilor de dezvoltare.

”Atragerea de fonduri judetene, nationale si europene rãmâne si în anii urmãtori principala sursã prin intermediul cãreia administratia localã de la Petrosani intentioneazã sã realizeze încã multe alte obiective de investitii solicitate de cetãteni”, a concluzionat Tiberiu Iacob Ridzi.

Monika BACIU