In perioada 17-18 Mai 2016, liderul de Grup al senatorilor U.N.P.R, domnul Haralambie Vochitoiu reprezinta Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, la a V-a editie a Forumului la nivel inalt al partidelor politice din China si Europa – eveniment politic important care reuneste politicienii europeni si chinezi.
Astazi, in cadrul forumului, domnul senator Haralambie Vochitoiu a prezentat platforma progresista si viziunea politica a partidului pe care il reprezinta, de intarire si dezvoltare a relatiilor Romaniei cu toate statele lumii.
Cu acest prilej senatorul U.N.P.R a declarat ca „ Romania este un stat democratic in plina dezvoltare, care a avut intotdeauna o preocupare prioritara privind dezvoltarea bilaterala a relatiilor cu China. Din aceasta perspectiva, schimburile diplomatice, politice si economice nu pot genera decat oportunitati de colaborare si dezvoltare reciproc avantajoasa. Sper ca in continuare sa aprofundam subiectele discutate la acest forum.”
De asemenea, domnul senator Haralambie Vochitoiu a transmis tuturor liderilor prezenti, mesajul cordial de salut al presedintelui U.N.P.R, domnul Valeriu Steriu.
Forumul la nivel inalt al partidelor politice din China si Europa, reprezinta una dintre cele mai importante platforme de colaborare intre cele doua parti. La cea de-a cincea editie a acestui eveniment participa peste 200 de reprezentanti politici din China si din 27 de state europene.