”Ciuciu bani la buget! Pai senatorul Nicula macar sa fi iesit si sa fi spus, uite ai dracu astia de la putere, m-au mintit si pe mine si nu au prevazut bani pentru Gara Petrosani, ca aia-s prosti din moment ce au dat la trei halte, cate 20 milioane euro de fiecare. Au tacut ca caca_tul in buruieni cand s-a scris in ziarul dv.” – Ioan Laur Stoian, 58 de ani, inginer electromecanic, Petrosani. Se pare ca zicala cu romanul care are, in general, memorie scurta nu mai functioneaza la Petrosani. Ca urmare a articolului publicat ieri in Cronica VJ, ”Lucrarile la reparatia Garii Petrosani sunt abandonate”, doi locuitori ai municipiului, Ioan Laur Stoian si Marius Nicolae Ianc, ne-au adus doua numere din Cronica VJ din lunile noiembrie-decembrie a anului trecut. Acestia vroiau sa demonstreze, pe declaratii, cum mint politicienii Vaii Jiului batandu-si joc de cei care i-au ales.

Era vorba de ”Doi pe-o gara”, articol care gazduia doua declaratii de ”problema rezolvata”, respectiv senatorul PSD Cosmin Nicula si primarul PDL Tiberiu Iacob Ridzi, iar cel de al doilea articol – ”Halta Barabant, mai tare ca Gara Petrosani”, se arata cum doua halte si o administatie au primit de la Ministerul Transporturilor nici mai mult nici mai putin de 63,9 milioane euro pentru modernizare, in conditiile in care pe acolo tranzitau 10 trenuri personale pe doua linii de cale ferata, dus-intors si atat. Gara Petrosani – nimic, cu deputat si primar PDL si cu partid la putere, plus un senator PSD ”prieten” cu ministrul Transporturilor de atunci, Anca Boagiu. Aceasta gramada de bani a fost atribuita haltelor din Alba dupa declaratiile facute de politicienii de la Petrosani ca s-au facut demersuri si ca se va rezolva.

Senatorul Cosmin Nicula, cel care a promis mutarea liniei ferate dincolo de Jiu si reconfigurarea garii, promisiune din programul sau electoral, a relatat discutia cu ministrul Anca Boagiu, care i-a explicat ca mutarea liniei ferate ar fi costat imens, pentru ca dincolo de Jiu terenul trebuie consolidat avand in vedere galeriile de mina inchise existente. Si ca o compensare, Anca Boagiu a promis o gara cu adevarat moderna la Petrosani, drept pentru care suma pentru acest lucru va fi cuprinsa in bugetul ministerului pentru anul 2012.

”Ciuciu bani la buget! Pai senatorul macar sa fi iesit si sa fi spus uite ai dracu astia de la putere, m-au mintit si pe mine si nu au prevazut bani pentru gara Petrosani, ca aia-s prosti din moment ce au dat la trei halte, cate 20 milioane euro de fiecare. Au tacut ca cacatul in buruieni cand s-a scris in ziarul dv. De ce nu s-au dus atunci la Bucuresti s-o ia pe Boagiu de piept ca i-au mintit. Va spun eu: pentru ca nici nu au insistat, nu s-au zbatut pentru asta nici unul dintre ei. Cat de important putea fi un primar dintr-un sat ca ala din Barabant de i s-a dat aproape 24 milioane euro pentru halta lui??? Suntem ai nimanui aici, asta e si voi ziaristii nu-i incoltiti pe declaratii mincinoase ca cetatenii probabil nu-s asa importanti” – a declarat extrem de suparat Ioan Laur Stoian, 58 de ani, inginer. Acesta a precizat ca il irita pana la disperare atunci cand este mintit in fata, altfel tradus – cand este luat de prost.

Pentru ca in articolul de ieri au fost inserate declaratiile primarului Petrosaniului si deputatului PDL, Monica Iacob Ridzi, pentru ca tabloul sa fie complet, i-am cerut si senatorului  PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, sa explice cum e cu ”rezolvarea garii”.

”In noiembrie 2011, doamna ministru Boagiu a promis ca prinde in buget lucrarile de modernizare a garii Petrosani. In proiectul de buget a figurat o suma, dar ulterior a fost scoasa fara explicatii. Dar in urmatoarea perioda, fac o promisiune solemna, de bun simt, ca in decembrie, 100 la suta Gara Petrosani sa figureze in buget, asta pentru ca avem si guvernul care ne sustine, mai ales ca precedentul guvern a tratat cu indiferenta Valea Jiului. Vor mai fi si alte proiecte, dar prioritatea mea este gara, pentru ca am promis acea mutare care s-a dovedit a fi un proiect dificil. Prin urmare ramane prioritatea numarul unu modernizarea portii de intrare in Petrosani, ca o datorie de onoare pe o promisiune inca nerezolvata” – a declarat senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, care va mai candida si la toamna pentru functia de senator al Vaii Jiului.

Este clar ca edilii care au pe teritoriul lor haltele Barabant, Santimbru si mini statia Sibot sunt mai tari decat un senator, un parlamentar si un primar de la Petrosani, Valea Jiului. In noiembrie, anul trecut, Halta Barabant a primit  23,8 milioane de euro, Halta Santimbru – 18,3 milioane de euro si mini statia Sibot – 21,8 milioane de euro. Bravo lor !!

Ileana Firtulescu