Scoala nr 2 din Colonia Petrosani are acum sansa sã se doteze cu aparaturã de ultimã generatie. Totul a fost posibil pentru cã elevii si profesorii au participat în cadrul unui concurs national, iar cu banii obtinuti vor cumpãra cele necesarii scolii.

Au învãtat sã ecologizeze, sã deseneze, s-au întrecut la sport, au adunat materiale reciclabile, iar mai apoi, toate aceste activitãti le-au adus bani. A fost posibil pentru  cã un lant de hipermarketuri din România a organizat o olimpiadã nationalã, iar la scoala din Colonia Petrosani au ajuns 20.000 de euro. Ce vor face cu acesti bani?

Vor dota scoala asa cum se cuvine. „Am muncit foarte mult cu copilasii nostri, dar ne-am ales cu acesti bani, cu 20.000 de euro, din care vom achizitiona mai multe produse. Noi a trebuit sã facem un proiect de investitii, care ne-a fost aprobat si vom achitiona în scoala noastrã aparaturã, vom face un laborator de informaticã, pe care îl dotãm. Vom aduce televizoare, table magnetice, dulãpioare pentru copiii din cliclul rpimar si de la grãdinitã, suporturi pentru bibliorafturi”, a spus Mihaela Samotã, învãtãtoare, coordonatoarea activitãtilor care au generat premiul. Scoala nr 2 din Colonia Petrosani este una dintre cele mai sãrace, iar aici vin zeci de copii din cartierele mãrginase. O astfel de dortare ar ridica mult standardul unitãtii de învãtãmânt, iar copiii si-au dat toatã silinta, dovadã cã au ajuns pe locul II la nivel national.

Diana Mitrache