Candidatele la locul 1, Soimul Bãita si Hercules Lupeni au beneficiat în aceastã etapã de victorii la „masa verde”, 3-0 la Gloria Geoagiu respectiv Cetate II Deva, pãstrându-si pozitiile în clasament.

Minerul Uricani a remizat acasã, 1-1 cu Aurul Brad (gol Romanesc), dupã ce oaspetii au condus cu 1-0.

C.S. Vulcan a avut o reprizã secundã mai bunã, dupã un 0-0 la pauzã, reusind un succes cu 2-0 (goluri Ionasc, Ad. Miclãus) cu Victoria Cãlan.

Retezatul Hateg (antrenor Nelu Gavriluti) s-a impus categoric la Metalul Criscior, învingând cu 3-1, prin golurile semnate de Fabian Pop, Dãrãban si Dan Belei.

Universitatea Petrosani a cedat, 0-2 la Aurul Certej.

 

Jiul Petrosani – Inter Petrila 2-3 (1-2)
Fotbal, bare Si penalty-uri

Cei circa 100 de spectatori care s-au strâns în tribunele stadionului din Lunca Jiului n-au regretat cã si-au „rupt” dintr-o dimineatã de sâmbãtã aproape douã ore. A fost, în primul rând, un meci sportiv, cu un public relaxat si întelegãtor, care în final s-a bucurat de ceea ce i s-a oferit.Petrilenii, cu experimentatii Adi Câmpean, Agapi si Kalai în formula de start, iau conducerea dupã numai douã minute printr-un penalty just acordat, apoi tinerii jucãtori ai Jiului echilibreazã jocul, egalând în min. 25, dupã ce în urmã cu un minut Andrei Serban rateazã o mare ocazie. Apoi vine golul de 1-2, M. Avram (min. 40) putea egala, dar sutul sãu de la 25 m, dintr-o loviturã liberã, este apãrat de Gâmbutã. Dupã pauzã, antrenorul oaspetilor „Vutã” Moldovan simte moliciunea atacului, îl introduce pe Adi Dolha, care în min. 60 ia transversala la tintã! Cozac îl imitã dupã un minut, apoi din nou Adi Dolha (min. 72) poate marca din 4 metri la centrarea lui Agapi, reusind însã în minutul urmãtor sã facã 1-3. Moment în care Jiul se trezeste din nou, în min. 75 ratând un penalty prin Higueira, care trage în transversalã, dupã ce Agapi îl faultase în careu pe Jurado. Urmeazã alte douã „bombe” petrilene trimise de Kalai (min. 80) în barã si Horvath (min. 87) în trasnversalã, pentru ca în minutul 90 Higueira sã-si rãscumpere greseala de la penalty cu golul de 2-3. „A fost un meci frumos, cu de toate, goluri multe, bare si lovituri de la 11 m, un meci în care tânãra noastrã echipã s-a tinut bine de un adversar mult mai experimentat. Oricum, îmi felicit echipa” a spus Sorin Ghitan, antrenorul secund al Jiului. „Ai nostri au jucat prea relaxat. S-au crezut învingãtori dupã golul din minutul 2, dar apoi am avut emotii. Important este cã am reusit victoria si cã a fost un meci frumos” a declarat Avram Moldovan, antrenorul de la Inter Petrila.

Genu TUTU