Trei simpozioane vor avea loc în aceste zile la Petrosani, la universitatea de aici, unde sunt asteptati atât specialisti în ecologie si geologie din întreaga tarã, dar si specialisti în domeniul roboticii sau ai economiei. Prima manifestare începe vineri dimineatã si este dedicatã geologilor si descoperirilor lor stiintifice.

Specialisti si studenti din mai multe centre universitare din România vin la Petrosani, unde vor participa la cea de a XIV-a editie a unui simpozion national pe teme de geologie si ecologie. Studentii nostri vin si ei cu lucrãri de valoare.

„Este editia a XIV-a a simpoziunul organizat de universitatea noastrã, care presupune prezentarea mai multor lucrãri din alte centre universitare, dar si din al nostru. Vor fi reprezentanti din Bucuresti, de la Facultatea de Geologie, de la Iasi, de la noi de la Facultatea de Mine vor fi 19 lucrãri. Eu si colegii mei vom avea o lucrare pe protominerit si sperãm sã iasã foarte bine”,a declarat Robert Cioclu, student organizator al simpozionului.

Profesorul Csaba Lorint este cel care organizeazã si de aceastã datã simpozionul de ecologie si geologie, care începe vineri la ora 10,00 la Biblioteca Universitãtii.

„La fel ca în fiecare an, avem musafiri din toatã tara, elevi, studenti, masteranzi, doctoranzi, de la Iasi la Timisoara, de la Petrosani la Bucuresti, în total fiind reprezentate 8 centre universitare. Sunt circa 70 de lucrãri, elaborate de 85 de participanti, coordonati de 36 de profesori coordonatori”, a adãugat si dr. ing Csaba Lorint. Prof Universitatea din Petrosani.

Universitatea din Petrosani va gãzdui alte douã simpozioane la care sunt, de asemenea, invitati studenti si cadre didactice din tarã. Vor exista sectiuni speciale pentru elevii de licee, invitati fiind din 5 licee din Valea Jiului. Cel de al doilea simpozion este Simpozionul Stiintã, Societate al Facultãtii de Stiinte. Iar la facultatea de  Inginerie Mecanicã si Electricã existã sectiunea preuniversitarã de roboticã, la care vor veni elevi din tot judetul Hunedoara cu lucrãri si exponate.

Diana Mitrache