Apaserv este in discutii avansate pentru inca 80 de milioane de euro

Dupa ce a obtinut 40 de milioane de euro, pe fonduri de coeziune, pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din Valea Jiului si conformarea la normele europene, operatorul de apa din Zona, ApaServ Valea Jiului SA este pe cale sa primeasca o noua finantare europeana.

De cel putin 80 de milioane de euro va beneficia ApaServ Valea Jiului SA pentru eficientizarea activitatii. In Valea Jiului se deruleaza deja un program finantat din fonduri europene, privind extinderea retelelor de apa si canalizare, pentru care s-au alocat 40 de milioane de euro. Acum urmeaza etapa a doua, pentru care se poarta deja discutii avansate la nivelul Ministrului Mediului, prin intermediul caruia se deruleaza finantarea. „Lucrurile merg bine. Vom mai avea o intalnire la Minister pentru a stabili exact ceea ce trebuie sa facem in cea de a doua parte a acestui proiect”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram, cel care raspunde de societatea de apa si canal din Valea Jiului.

Conform situatiei intocmite de ApaServ Valea Jiului SA, ar fi nevoie de aproximativ 114 milioane de euro, lucrari pentru care vor fi folosite tot fonduri de coeziune. Lista nu este definitivata, iar Monica Tarcea, manager de proiect, a precizat ca suma alocata pentru cea de a doua etapa a programului probabil va scadea, undeva la 80 de milioane de euro. „In prima etapa investitiile cuprinse in program sunt pentru conformarea cu directivele europene. Cea de a doua etapa cuprinde realizarea de investitii pentru eficientizarea noastra, a operatorului”, a explicat Monica Tarcea.

Carmen Cosman

Advertisements

5 comentarii la „Apaserv este in discutii avansate pentru inca 80 de milioane de euro

 • 14 iunie 2012 la 22:11
  Permalink

  Daca banii trebuie rambursati nu ar prea mai trebuit imprumutati pentru ca populatia din Valea Jiului nu-i va mai putea rambursa. Tinand cont de inchiderea CNH si vazand cum arata din punct de vedere financiar Aninoasa sunt sanse ridicate ca aceste imprumuturi sa nu mai poata fi returnate.

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 07:22
  Permalink

  Si asa va scadea pretul apei cu 50%!!!!!
  In sfarsit!

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 08:13
  Permalink

  AVRAM COSTEL UN MINCINOS SI PROFITOR

  NU A DUS NIMIC LA BUN SFIRSIT !
  A TERMINAT CEI 40 DE MILIONAE SI ACUM MAI VREA BANI, DAR NU A FACUT NIMIC !!! RUSINE !!!!!!!!!!!
  VREI SA FI DIRECTOR LA APE CU MINCIUNI GOGONATE !!!!!!!!

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 10:36
  Permalink

  bine ca tot luati bani sa modernizati ,dar in Lupeni nu ati facut nimic ,daca se sparge o teava oriunde opriti apa la tot orasul,dar nu ati uitat sa ne mariti pretul la apa .

  Răspunde
 • 17 iunie 2012 la 14:17
  Permalink

  Molot sa subventioneze scumpirea apei in Valea Jiului iar Costel Avram sa nu mai ocupe functii publice (in caz contrar vom protesta impotriva lui Costel Avram).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.