Vochitoiu inca mai spera sa fie vicepresedinte la CJ Hunedoara

Liderul PP-DD Hunedoara inca mai crede in sansa de a ocupa unul din fotoliile de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. Haralambie Vochitoiu mizeaza pe faptul ca USL are nevoie la Consiliul Judetean de voturile PP-DD pentru adoptarea proiectului de buget unde se cer doua treimi din numarul total de consilieri. In plus, USL are nevoie de sustinere si in mai multe localitati hunedorene, iar formatiunea condusa de Vochitoiu ar putea sa decida in ce parte se inclina balanta. „Inca nu stim nimic, inca se negociaza. Pe langa sustinere in Consiliul Judetean Hunedoara, PP-DD poate decide viceprimarul si majoritatea in mai multe consilii locale din judet unde USL nu are suficienti consilieri. Un exemplu este Hunedoara sau Petrosani. De aceea vrem o functie de vicepresedinte”, a declarat Haralambie Vochitoiu, presedinte PP-DD Hunedoara. Acesta mai spune ca PP-DD va pretinde functia de viceprimar in localitatile in care este nevoie de votul lor, daca nu va ajunge la o intelegere cu actualul sef al CJ Hunedoara, Mircea Molot si USL. „Fara discutie vom vrea sa punem viceprimarul in localitatile unde este nevoie de noi”, a precizat Vochitoiu.

Noul Consiliu Judetean dupa alegerile din 10 iunie va fi format din 17 membri USL, 11 membri USP si 4 membri PP-DD.

Este putin probabil ca presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot sa faca vreo alianta cu Vochitoiu in conditiile in care Uniunea Social Liberala detine majoritatea in consiliu. Cel mai probabil viitori vicepresedinti ai presedintelui Ioan Mircea Molot vor fi Ioan Rus (PSD) si Tiberiu Balint (PNL).

Negocieri dure la Petrosani

La Petrosani este poate cea mai mare nevoie de votul PP-DD pentru desemnarea viceprimarului, in conditiile in care USP are noua consilieri, USL opt iar PP-DD patru. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul localitatii, spune ca vrea sa continue sa lucreze cu fostul viceprimar, colegul sau de partid. Astfel ca negocierile cu PP-DD vor fi dure in conditiile in care formatiunea lui Diaconescu cere postul in schimbul sustinerii in CL Petrosani.

Cer este ca ambele tabere sunt flexibile si pot face compromisuri. „In prima sedinta de consiliu local se va desemna si vota viceprimarul. Eu vreau sa

continui sa lucrez cu Claudiu Cornea, actualul viceprimar. Vom vedea, se duc negocieri si cu PP-DD”, a declarat Iacob-Ridzi. Sansele ca Vochitoiu sa ajunga la o intelegere cu liderul PDL Petrosani sunt mari, dat fiind faptul ca USL Petrosani este preocupat cu o lupta interna pentru desemnarea unui viceprimar. PSD ar vrea sa-l nominalizeze pe fostul lider al minerilor, Costel Postolache iar PNL pe afaceristul Alin Simota. Ambii au probleme de imagine din cauza scandalurilor in care au fost implicati. Postolache legat de banii „scursi” din LSMVJ pe perioada cat era coleg cu Savu, fiind chiar amendat administrativ, iar Simota incepand de la acuzatii cum ca si-a pus „gorilele” sa snopeasca in bataie cel putin o persoana si pana la dosare de cercetare a unor posibile infractiuni economice.

Maximilian Ganju

Advertisements

9 comentarii la „Vochitoiu inca mai spera sa fie vicepresedinte la CJ Hunedoara

 • 14 iunie 2012 la 22:05
  Permalink

  Claudiu Cornea 70% sanse pentru viceprimar, Alin Siomta 25% sanse, Postolache 5% sanse. Vochitoiu vicepresedinte CJ Hunedoara 0%.

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 04:42
  Permalink

  Daca Simota si Postolache au probleme de imagine, oare famiglia Ridzi nu are? Sa fim seriosi, articol partinitor, deloc obiectiv…

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 08:06
  Permalink

  daca vochitoiu ajunge vicepres de cj atunci tara asta-i de CACAT!

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 08:37
  Permalink

  Poza e foarte sugestiva,iar in ceea ce priveste functia de vice, sa ramana doar cu speranta !

  Răspunde
 • 15 iunie 2012 la 11:40
  Permalink

  se pot compara problemele de imagine ale celor doi cu problemele de imagine ale familii RIDZI??? MONA RIDZI care este o pata de rusine pentru Valea Jiului…si totusi fraierii l-au votat pe sot… problemele de imagine a celorlalti doi nu fac cat problema de imagine a MONEI RIDZI (scena de la Costine?ti care a costat MTS 75.000 de euro din bani publici )… nu sufera comparatie…

  Răspunde
 • 16 iunie 2012 la 07:58
  Permalink

  Tiberiu Iacob Ridzi nu are fler, daca ar fi avut nu ar fi candidat acum la functia de primar. Partidul din care face parte e pe duca, era extrem de previzibila componenta noului consiliu local, banii nu vor mai curge spre primarie ca pana acum.
  Ar fi stat pe tusa o perioada, din umbra putea migra spre alt partid(lucru imposibil momentan – asta daca nu vrea mazilirea consoartei).Populatia l-ar fi retinut ca cel care a facut ceva(…) si dupa MAXIM un an ar fi putut reveni prin anticipate ca primar.
  Deci, ori nu stie sa joace sah 🙂 ori nu are fler, ori interesele lingailor de langa el sunt prea mari.

  Răspunde
 • 16 iunie 2012 la 18:00
  Permalink

  Soarta doamnei Ridzi depinde foarte mult de verdictul din dosarul „Trofeul Calitatii” al lui Adrian Nastase. Daca acolo ramane decizia 2 ani cu executare, toti dar absolut toti de la PD-L implicati in procese penale vor avea verdict vinovat cu executare. Vom vedea saptamana viitoare ce va fi.

  Răspunde
 • 17 iunie 2012 la 14:23
  Permalink

  Vochitoiu este un mincinos iar Postolache si Simota un personaje negative.

  Răspunde
 • 17 iunie 2012 la 18:55
  Permalink

  Valea Jiului iar ai inceput sa bati campii. Tot ce nu-i PD-L este naspa’. Si la PD-L este unii naspa si de succesuri ca peste tot.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.