Centrul civic reabilitat cu banii din garantia ACOMIN

Pavelele din centrul civic al municipiului Petrosani vor fi lipite, iar întreaga lucrare va fi decontatã de firma care le-a montat, respectiv ACOMIN. Asta chiar dacã pânã acum constructorul a refuzat sã refacã terasamentul. Bucãtile de piatrã au sãrit si zeci de oameni s-au plâns de faptul cã se împiedicã de ele. Au fost însemnate cele dezlipite si administratia a început reconditionarea lor.

Lucarea este încã în garantie si, ca atare, cei care le-au montat, vor plãti pentru reconditionarea lor. Asta spune acum primarul din Petrosani, care recunoaste faptul cã tot mai multi oameni reclamã faptul cã acestea s-au degradat si prezintã un real pericol.

„Aceastã lucrare este în garantie. Are o garantie de 5 ani de zile. Am început destul de târziu, pentru cã am avut tot felul de discutii legate de procedurã. Pânã la urmã am hotãrât sã executãm garantia firmei care a fãcut lucrarea cu o altã firmã. În urma lucrãrilor si a devizului, contravaloarea lucrãrilor de reparatii va fi executatã din garantie.  Niciun leu nu ne costã, însã, pe noi. Este vorba de 40 mp care s-au degradat, pe o suprafatã de 12.000 mp, dar recunosc cã sunt portiuni în care aceste pavele se miscã si trebuiesc reconditionate”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.Lucrãrile de reabilitare au demarat marti la prânz si vor fi gata în cel mai scurt timp. 7 milioane de euro au fost cheltuite pe dale de granit, piatrã cubicã, pavele si borduri. Banii necesari pentru Centrul Civic au venit în cea mai mare parte de la Uniunea Europeanã si de la Guvernul României. Proiectul a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, contributia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei si a fost reabilitat centrul orasului, zona de la Brãdet si totodatã s-a realizat sistemul de supraveghere video. Desi lucrarea a fost executatã de ACOMIN si se aflã în garantie pânã anul viitor, constructorii au refuzat sã reabiliteze zona pietonalã, însã, acum vor deconta cheltuielile, care se ridicã la aproximativ 4.000 de lei.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Centrul civic reabilitat cu banii din garantia ACOMIN

  • 11 mai 2016 la 07:21
    Permalink

    7 milioane de euro?…Cu acesti bani cred ca se puteau construi lejer 5-6 blocuri de locuinte si problema celor fara locuinte din Petrosani era rezolvata. Cum ne mai batem joc de bani.

  • 11 mai 2016 la 10:09
    Permalink

    niste hoti.

Comentariile sunt închise.