Mama ucigasã rechematã pentru stabilirea discernãmântului

Alina Ardeleanu, femeia care si-a lãsat pruncii sã moarã în flãcãri, fiind prea beatã sã îi salveze, trebuie sã revinã joi în fata unei comisii din Judecãtoria Petrosani. Aceasta a ajuns marti dimineatã la judecãtorie, dar dosarul a fost amânat pânã ce comisia va stabili dacã nu cumva trebuie sã fie internatã într-o institutie de specialitate.

Copiii i-au ars în flãcãri, trei dintre ei fiind mistuiti în timp ce implorau ajutor, iar alti doi i-au fost ucisi de concubinii sãi, dar ea este tot în libertate. Avocatul Alinei Ardeleanu, mama criminalã, a cerut o comisie care sã stabileascã cât de mult discernãmânt are sau a avut în momentul în care a sãvârsit crima împotriva pruncilor sãi, iar în douã zile va reveni la Judecãtoria din Petrosani.

„Instanta a dispus ca joi, în data 12 mai, se se prezinte la serviciul de probatiune, aici la Judecãtoria Petrosani, care sã stabileascã, în baza unei expertize medico-legale, dacã avea sau nu discernãmânt la data comiterii faptei si, în functie de acest aspect, se va dispune dacã va fi internatã într-un institut de specialitate, iar termenul pentru judecarea fondului procesului s-a fixat pe 31 mai”, a precizat Ion Vãduva, avocatul femeii. Dacã se va stabili cã Alina Ardeleanu nu este în deplinãtatea facultãtilor mintale, avocatul sãu chiar va cere sã se ia mãsuri împotriva ei. Asta pentru cã, toatã lumea recunoaste, femeia este un pericol public. „Fãrã îndolialã, am sã le sugerez ca sã fie supusã unei expertize psihiatrice, care sã stabileascã discernãmântul ei si sã propunã si mãsurile care trebuiesc luate, pentru cã într-adevãr, reprezintã un pericol lãsarea ei în libertate”, a conchis avocatul acesteia. Primãria din Uricani i-a reconditionat apartamentul în care i-au ars de vii copiii, dar, între timp, femeia a rãmas si vãduvã. Un singur copii, din cei 6 pe care i-a nãscut, mai trãieste. Este vorba despre o fatã, care este internatã într-un centru de plasament si care a scãpat în ziua tragediei, pentru cã nu era în casã. Trei i-au murit în incendiul provocat de mama lor, care a lãsat o lumânare aprinsã pe o pãturã, iar alti doi i-au fost ucisi cu câtiva ani în urmã de concubinul ei.

Diana Mitrache

Advertisements