Municipiul Petrosani se schimba de la o zi la alta. Imaginea pe care o capata pare sa fie desprinsa dintr-o alta lume. In urma cu aproape doi ani, cu siguranta va mai aduceti aminte, orasul arata ca si cum timpul parca ar fi ramas pe loc. Acum, toti cei care ajung in Petrosani sunt de-a dreptul socati de ce s-a putut face aici. In spatele acestei schimbari se afla primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a reusit in doi ani ce nu au reusit toti primarii care, vremelnic, s-au perindat pe la Primaria Petrosani imediat dupa 1989.

El a inteles ca pentru a face ceva durabil trebuie sa iti alegi parteneri seriosi si a pariat pe firma Acomin si pe Dan Faur. Un pariu care, dupa cum oricine poate vedea pe teren, s-a dovedit a fi castigator.

Locuitorii din Petrosani au trebuit sa astepte 20 de ani ca sa vada licaritul luminitei de la capatul tunelului. Iar meritul pentru acel licarit il are in egala masura Tiberiu Iacob Ridzi si Dan Faur. Doi oameni tineri care exceleaza in domeniile in care activeaza, respectiv in administratie si in privat. Si, asa cum se intampla, de regula, cu mai toate lucrarile remarcabile, in spatele lor se ascund oameni modesti, simpli, cu bun simt, care uita de ei la locul de munca numai ca sa fie siguri ca lucrurile sunt bine facute. Ca si in cazul de fata.

Cuvintele sunt insa prea sarace pentru a descrie ce schimbari au produs si inca produc in municipiul Petrosani cei doi oameni, motiv pentru care am considerat ca  imaginile sunt cele mai relevante.

Marius MITRACHE