O ploaie torentialã de numai câteva minute a inundat DN 66A, în vestul Vãii Jiului, însã, chiar dacã sistemul de canalizare n-a putut prelua imediat debitul foarte mare de apã pluvialã, norocul a fost cã ruperea de nori a tinut doar câteva minute.

Autoritãtile au intrat în alertã, iar conducerea tehnicã a operatorului de apã si canalizare din Valea Jiului s-a mobilizat pentru a interveni la eventuale avarii.

”Pe partea de vest a dat mai tare, iar în Vulcan, Lupeni, Uricani cerul era negru. A dat cu grindinã, dar nu am avut evenimente deosebite pentru cã a fost foarte scurt. Ne asteptãm sã creascã turbiditatea la Statia de Tratare a Apei Valea de Pesti (n.r. statie care alimenteazã mare parte din Valea Jiului), dar sub limitã, deocamdatã. Efectiv ne-am alertat si noi dupã ce am vãzut cum aratã cerul de negru, atentionare nu aveam, pentru cã dacã sunt precipitatii de intensitate mare, imediat primim atentionare de la ISU”, a declarat, ieri, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului, Florin Donisa. Potrivit conducerii tehnice a operatorului de apã potabilã din Valea Jiului, statiile de tratare pot face fatã fãrã probleme dacã ploile torentiale nu sunt de lungã duratã si nu este nevoie de oprirea lor. De altfel, ieri, Apa Serv Valea Jiului avea o singurã restrictie în cartierul Aeroport Petrosani, unde urma sã fie fãcutã o deviere a retelei de alimentare cu apã si înlocuirea unui hidrant. Pe de altã parte, chiar dacã ruperea de nori a fost de scurtã duratã, circulatia pe DN 66 A, între Aninoasa si Vulcan a fost întreruptã pentru scurt timp. Din cauza grindinii soferii au fost nevoiti sã-si tragã masinile pe dreapta, atât pentru cã nu mai vedeau carosabilul cât si pentru a nu risca sã rãmânã fãrã parbriz.

Maximilian Gânju