Candidatii pentru primãriile din Valea Jiului sunt blamati sau adorati de alegãtori. Dupã ce mediul online a fost invadat cu afisele electorale, reactiile nu au întârziat sã aparã.

Astfel, unii îi dojenesc pe candidati, fie ei chiar si primarii în functie, în timp ce altii îi adorã. Au apãrut adevãrate dezbateri pe asa-zisele proiecte ale candidatilor, care niciunul nu vine cu ceva concret. Doar vorbe. Altii spun cã au si fapte. E drept dacã ne referim la primarii în functie. Acestia vin cu bagajul de actiuni, care si asa îi nemultumesc pe unii dintre cetãteni. Unii dintre candidati au fost prea grãbiti timp de 4 ani pentru a sta la discutii cu cetãtenii, iar acum sunt taxati, prin vorbe deocamdatã si poate la vot în data de 5 iunie.

“Ar fi cazul sã faceti fiecare câte ceva sã nu va mai plângeti cã ãla nu e bun, ãlalalt nu face nimic, etc, puneti mâna si faceti si voi câte ceva si sã vedeti cum prosperã orasul. Ne-am învãtat sã stãm cu mâna întinsã la guverne si primãrii si asteptãm sã ne facã ei dar noi nu vrem sã facem nimic…”,  spune un internaut. Un alt internaut considerã cã replica de mai sus este plinã de arongatã si lipsã de respect. “Ce spui tu este o arogantã si o lipsã de respect fatã de acesti eroi al întunericului care au sustinut si sustin economia acestui oras”, spune un alt cetãtean.

Putini candidati le-au oferit si lãmuriri cetãtenilor nemultumiti. Unii, mai exact sase dintre acestia mizeazã pe trecut, iar ceilalti mizeazã pe proiectele prezentate. Cum vor reusi sã convingã electoratul cei 37 de candidati înscrisi în cursa pentru cele sase primãrii rãmâne de vãzut dupã data de 5 iunie. Rãmâne de vãzut care dintre proiecte vor fi cele câstigãtoare.

Monika BACIU