Principala nemultumire a candidatilor Aliantei Pentru Hunedoara (AHD)este legatã de panourile de afisaj electoral. Plângerea a fost depusã la Biroul Electoral de Circumscriptie, iar initiatorul ei cere sã fie analizatã de urgentã.

Cel care s-a plâns BEC Uricani, în numele organiatiei locale a AHD este candidat pentru postul de consilier local. Walter Cojman acuzã încãlcarea legii privind afisajul electoral si-l aratã responsabil pe primarul localitãtii, Dãnut Buhãescu. Mai mult, îl acuzã de faptul cã vrea sã-si defavorizeze contracandidatii. Cojman sustine cã panourile de afisaj nu au fost instalate înainte de începerea campaniei electorale, asa cum cere lege, ci dupã startul ei.

”Pe panoul de la Sterminos se pot pune maxim 12 afise si este nevoie de spatiu pentru, cel putin, 17-18 afise electorale. Pe panoul de la postã se pot pune maxim 10 afise electorale. Faptul cã primarul orasului Uricani a dispus amplasarea doar a unui panou electoral pe raza orasului Uricani si unul la Câmpul lui Neag, la 15 kilometri de cel de la Sterminos, cu încãlcarea Legii 115/2015 (…), denotã clar intentia acestuia de a defavoriza candidatii care nu apartin PSD. (…) Solicitãm BECO nr. 14 Uricani sã solutioneze sesizarea conform Legii 115/2015 în regim de urgentã”, sustine în plângere candidatul Aliantei Pentru Hunedoara din Uricani. Potrivit lui Walter Cojman, în Uricani, ar fi trebuit amplasate cel putin 9 panouri pentru afisajul electoral.

Maximilian Gânju