Senatorul hunedorean Haralambie Vochitoiu, liderul grupului UNPR din Senatul Romaniei, a participat astazi, 9 mai a.c., la receptia oferita cu prilejul Zilei Europei de presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cu acest prilej, senatorul Vochitoiu – initiatorul Comisiei parlamentare de ancheta a situatiei Complexului Energetic Hunedoara si Complexului Energetic Oltenia, i-a inmanat sefului statului un dosar care contine Memorandumul trimis Guvernului Romaniei de un grup de investitori germani si coreeni, prin care se propune un parteneriat in participatiune cu statul Roman in vederea investitiilor la C.E.H. a peste 500 de milioane de euro intr-o prima faza, care ar reprezenta utilaje si tehnologie de varf. Aceasta tehnologie are capacitatea de a descompune  chimic huila, impreuna cu deseuri menajere, pentru producerea de combustibil biodiesel si energie.

Senatorul Vochitoiu i-a amintit presedintelui Iohannis ca nasterea constructiei europene si Planul Schumann, care sunt sarbatorite astazi, s-au bazat pe controlul comun de catre o Inalta Autoritate al industriei carbonifere si siderurgice a Frantei, Germaniei de Vest si a altor state europene. Carbunele a stat atat la formarea Comunitatii Europene a Carbunelui si a Otelului – precursoarea Uniunii Europene de astazi, cat si la sustinerea interesului nostru national si a dezvoltarii economice a Romaniei pentru mai bine de 100 de ani. Senatorul Haralambie Vochitoiu i-a subliniat presedintelui tarii ca este inadmisibil ca dosarul in care se afla salvarea Complexului Energetic Hunedoara si a activitatii miniere in Valea Jiului sa zaca ignorat intr-un dulap al Ministerului Energiei.

IMG-20160408-WA0000

In incheiere, senatorul Vochitoiu a cerut interventia imediata a presedintelui Klaus Iohannis pentru salvarea viitorului Vaii Jiului si a judetului Hunedoara, inclusiv printr-un lobby sustinut pe langa Comisia Europeana si organismele de Bruxelles, astfel inca Romania sa poata produce maxim 5 % la suta din energie la un pret reglementat care sa se acorde energiei produsa din huila. De astazi, Presedintele Romaniei – dl. Klaus Werner Iohannis are in mana destinul a zeci de mii de familii hunedorene care asteapta de la domnia sa o interventie ferma, prompta si salvatoare.