Nu avem vârfuri, nu au echipã de campanie

Aceiasi oameni se perindã de ani buni la vârful comunitãtilor din Valea Jiului si istoria i-a pus mereu în fruntea lor. Nu mai avem vârfuri, nu sunt oameni interesati sã îi

contracareze, sau nu mai vrea nimeni, nimic si parcã trãim într-o amortealã. Au început bãlãcãrelile în mediul on-line, în presa localã si zonalã, iar primarii din Valea Jiului sunt acuzati cã au tinut zona în sãrãcie, fãrã sã le permitã investitorilor sã vinã aici. Si cine ar fi venit?

Campania pe facebook e la modã si, dupã ce ne-am ales presedintele prin acest mijloc de informare, dupã ce am iesit în stradã, mobilizati pe aceastã retea, îi vedem acum pe candidatii, care, fie nu îi îndrumã nimeni, fie nu le pasã, cã oricum vor avea succesul scontat.

Noi nu mai avem vârfuri în România de prin perioada de dupã al doilea rãzboi mondial, iar coruptia si sãrãcia i-a tinut pe oamenii importanti departe de bãlãcãrelile publice.

Asa se face cã în Valea Jiului zarurile par deja aruncate, iar sloganurile si afisele, ori pictorialele de pe facebook sunt absolut grotesti, dacã nu stârnesc râsul.

Sã luãm, de exemplu echipa PSD din Petrosani, care a gãsit de cuviintã sã îsi ia sloganul „Toti pentru toti” si multi au înlocuit  mãcar un „t” cu un  „h”, dacã nu amândoi. Si-au pus beculete si luminite peste portrete si, asa cum este cazul unui candidat de la Vulcan, au stârnit valuri de hohote si dezaprobãri în mediul on-line, însã, au si like-uri, semn cã iatã cine le sunt alegãtorii! Mai mult, unii si-au fãcut tot felul de pagini care încep cu „News”, în care îsi posteazã îndemnuri la vot.

La Petrosani, liberalii merg înainte. Pãi cum altfel? Cã înainte era mai bine, nu?  Dar au si concurentã, cã Alianta le închide usa coruptilor, clar? Întrebarea este de ce parte vor fi lãsati acestia: înãuntru sau afarã? Asta pentru cã, spun ei: „Rosii cu rosii, galbenii cu galbenii, iar hunedorenii cu Alianta pentru Hunedoara”! La Vulcan, Gheorghe Ile vine cu „profesionalism, seriozitate si demnitate” si echipa lui are „performantã, solidaritate, devotament”! Asta înainte, sau dupã debarcarea lui Coltescu?  Alianta o lanseazã aici pe fosta viceprimãritã, sub sloganul „Schimbarea în bine de la Angela vine” si Haralambie Vochitoiu ne spune asa: „No, hai! De data asta voteazã pentru tine!”. Pe bune? Si dacã tot suntem aici, Laszlo Domokos, lider sindical, politician, ne spune: „Cred în tine, Hunedoara”. Vasile Jurca si Dorin Curtean, joacã „uniti pentru Petrila”, în timp ce, potrivit liberalilor, Ilie Pãducel merge tot înainte, ca sã dezvolte Petrila. Doar am mai stabilit cã înainte era mai bine!

La Lupeni sunt „pe primul loc oamenii” pentru candidatul Cristian Resmeritã, în timp ce liberalii îl lanseazã pe Constantin Brânduse, sub sloganul „uniti, reusim!” La Uricani si Aninoasa lucrurile sunt si mai clar stabilite si ne asteptãm de acum sã le vedem si planurile, pentru cã nici unul nu a fost încã auzit vorbind despre situatia fãrã precedent în care Valea Jiului se va trezi dupã campania electoralã, cu Complexul Energetic falimentat si mii de oamenii pe drumuri.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Nu avem vârfuri, nu au echipã de campanie

 • 8 mai 2016 la 19:49
  Permalink

  oameni capabili sunt, dar nu sunt vizibili….si prostimea de manelisti voteaza penali nu oameni cinstiti….din pacate patura prostimii depaseste pe cea a celor care gandesc

  Răspunde
 • 8 mai 2016 la 19:52
  Permalink

  Un articol de bunsimt!Nu merita amintitii din articol asaceva.Sunt aceiasi ticalosi incorigibili.Presa nealiniata trebuie sa spuna adevarul golgolut despre acesti nemernici.Ex.:demnitate ori profesionalism la Ile?Etc.

  Răspunde
 • 8 mai 2016 la 19:52
  Permalink

  Un articol de bunsimt!Nu merita amintitii din articol asaceva.Sunt aceiasi ticalosi incorigibili.Presa nealiniata trebuie sa spuna adevarul golgolut despre acesti nemernici.Ex.:demnitate ori profesionalism la Ile?Etc.

  Răspunde
 • 9 mai 2016 la 07:21
  Permalink

  Si presa locala a pus umarul la demolarea celor care au incercat sa faca politica decenta, corecta si fara sa fure. Pur si simplu daca nu dai bani la presa nu existi in politica locala. Am sau nu am dreptate doamna ziarista?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.