INSEMEX si cresterea vizibilitãtii internationale

Cel mai de renume institut de cercetare din tarã, INSEMEX Petrosani, a realizat strategia de dezvoltare pânã în anul 2020. strategia prevede cresterea vizibilitãtii institutului în afara granitelor tãrii.

“Strategia îsi asuma cresterea vizibilitãtii internationale a cercetãrii si dezvoltãrii experimentale românesti. Pentru atingerea obiectivului va fi nevoie de o mai bunã integrare a cercetãtorilor în initiativele, parteneriatele si programele stiintifice internationale, de atragerea cercetãtorilor performanti si formarea cercetãtorilor de vârf, de sustinerea infrastructurilor de cercetare si cresterea gradului de utilizare a accesului la acestea, precum si de formarea masei critice de cercetãtori în domeniile stiintifice cele mai promitãtoare”, spun cei de la INSEMEX Petrosani.

Cei de la INSEMEX mai au în vedere si atragerea a cât mai multi cercetãtori. Dublarea numãrului de cercetãtori pânã în 2020 prin asigurarea unei cresteri rapide si sustenabile, numerice si calitative a resurselor umane din cercetare, dezvoltare si inovare, este una din tintele INSMEX în ceea ce priveste resursa umanã.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.