Insolventa C.E.H

Adresata de catre domnul senator: Haralambie Vochitoiu

Circumscriptia electorala: nr. 22 Hunedoara

Colegiul electoral: nr. 1

Grupul parlamentar: UNPR

Sedinta Senatului din data de: 6 mai 2016

Titlul declaratiei politice: Insolventa C.E.H.

          Stimati Hunedoreni,

Prin natura, amploarea si implicatiile strategice, economice, sociale si politice bazinul minier Valea Jiului si judetul Hunedoara a ocupat, si continua sa ocupe înca, o pozitie distincta la nivel national. Limitata si relativ izolata geografic, Valea Jiului a generat o problematica economico-sociala aparte datorita structurii monoindustriale, ce graviteaza în jurul huilei.

Indiferent ca vorbim de reparatii utilaj minier, reparatii de echipamente hidraulice, telegrizumetrie, echipamente electrice, confectii, cantine si furnizare de produse sau de învatamânt, alimentatie publica, comert, utilitati si servicii toate depind de activitatea de baza, care este extractia carbunelui, si rezultanta acesteia – producerea energiei termo-electrice.

În ultima jumatate de an, scursa de la preluarea puterii de catre tehnocrati sustinuti fatis de PNL si PDL, asistam la un spectacol grotesc prin care acestia din urma vor sa stearga realmente de pe harta economica a României Valea Jiului si judetul Hunedoara. Graba prin care vor sa arunce la cos doua activitati vitale pentru comunitatea noastra, dar nesemnificative pentru ei, nu poate sa ne duca cu gândul decât la reua credinta.

Ei au si au avut toate pârghiile puterii necesare luarii celor mai bune decizii, Ei au si au avut toate informatiile si timpul necesar sa implementeze solutiile tehnocrate pe care le-au dorit, Ei au si au avut tot sprijinul comunitatii, societatii, sindicatelor, mediului economic, politic si mai ales al presei care au luat de bune toate vorbele frumos ticluite ambalate în intentii de buna credinta.

Ce am constatat? Doar ca VICLENIA nu are limite!

Cu ce ne-am ales? Cu somaj, fara drepturi si salarii taiate!

Stimati cetateni, angajati ai CE Hunedoara, SNIM-VJ, Pensionari mineri si membrii cinstiti ai comunitatii noastre, va chem sa va alaturati luptei pentru salvarea Vaii Jiului!

Va asigur ca, eu sunt angajat în aceasta batalie cu toate fortele mele inclusiv ca parlamentar în Comisia de Ancheta pe care am promovat-o, urmaresc îndeaproape acest proces cu speranta ca specialistii mineri si energeticeni hunedoreni, sprijiniti la rândul lor de mediul academic, sindical si tot spectrul politic autohton, vor fi lasati sa gaseasca acele solutii tehnice la limita prin care sa se poata continua activitatea.

Lupta pornita pentru salvarea activitatii miniere, considerata de Ei nerentabila economic dar extrem de benefica pentru stabilitatea tarii, este în plina desfasurare, având pâna acum, pe de o parte, în prima linie, oameni în care s-a aruncat pe nedrept cu pietre si de cealalta parte OAMENII NOII PUTERI.

În mod poate nesperat, în aceasta lupta inegala, justitia a intervenit si a oferit hunedorenilor un mic balon de oxigen. E momentul sa actionam!

Vazând ce înseamna INSOLVENTA, sper ca acest ministru al energiei si guvernul au tras concluzii întelepte si au reusit sa înteleaga ca deciziile pe care le-au luat nu sunt dorite de Comunitatea noastra astfel încât sa caute alte solutii, daca au, daca nu le solicit sa ia decizii de onoare în ceea ce îi priveste!

Senator,

Haralambie Vochitoiu

 

4 comentarii la „Insolventa C.E.H

 • 6 mai 2016 la 13:43
  Permalink

  Asteptam propuneri concrete pentru rezolvarea situatiei CNH. Insolventa CNH se rejudeca iar starea de insolventa te protejeaza de creditori pana la reorganizare. Esential este evitarea falimentului. Domnul senator nu ofera solutii. As vrea sa-l vad in postul de administrator al CNH si cum reuseste sa reduca pierderile imense ale companiei.

  Răspunde
 • 6 mai 2016 la 18:30
  Permalink

  iti spun eu cum le rezolva…….prin faliment

  Răspunde
 • 6 mai 2016 la 21:32
  Permalink

  GARGARA de tip Vochitoiu:”mai dati,mi o sansa!Inca nu mi,am umplut buzunarele.

  Răspunde
 • 7 mai 2016 la 09:03
  Permalink

  limitat si izolat esti tu,garguiule…..ce ai facut 4 ani? ai mai infiintat cateva firme proprii si ai ingurgitat fonduri europene care au intrat tot in buzunarul tau.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.