”Era vorba de o demisie unicat, ceva de genul o depun astãzi dar plec când vreau. Si cum în urma auditului avea douã variante – una ”de rãu”,  alta demisia – fireste a ales demisia aceea. În sedinta Consiliului de Administratie din 29 aprilie, am insistat si i-am desfãcut contractul de muncã, pentru cã depusese demisia pe la jumãtatea lunii aprilie, dar vroia sã plece pe 13 mai. De fapt, toti trei doreau acelasi lucru” – prorectorul Universitãtii Petrosani, Eduard Edelhauser.

Directorul administrativ al Universitãtii Petrosani, Dacian Ciodaru, a intrat de multã vreme în atentia publicã invocându-se modul neortodox cum a gestionat banii de investitii, cum a folosit studentii în diverse scopuri politice si în interese personale si de grup etc. De ani buni, au rãzbãtut din interiorul UP ”strigãte” de ajutor, dar s-a crezut cã este vorba de lupte interne între tabere… Auditul care a fost fãcut la Universitate a scos la luminã multe nereguli în administrare, toate începând cu multi ”ne”, dar si cu ”in”. Adicã neîndeplinire, neperformant, neconform, ineficient, nerespectare, neaprobat etc.

”Auditul desi a fost elegant întocmit, motivarea acestor ”ne” este foarte gravã, printre care este vorba de bani cheltuiti fãrã aprobarea C.A., fãrã aprobarea Senatului. Chiar si dupã ce i s-a înaintat un exemplar pentru a lua la cunostintã, sau pentru eventuale obiectii, aroganta a rãmas… A hotãrât sã-si dea demisia, dar când dorea el. Era vorba de o demisie unicat, ceva de genul o depun astãzi dar plec când vreau. Si cum în urma auditului avea douã variante – una ”de rãu”,  alta demisia – fireste a ales demisia aceea. În sedinta Consiliului de Administratie din 29 aprilie, am insistat si i s-a desfãcut contractul de muncã, pentru cã depusese demisia pe la jumãtatea lunii aprilie, dar vroia sã plece pe 13 mai. De fapt toti trei doreau acelasi lucru (sotia directorului administrativ si Vlad Cãprar – n.n.). Dorim ca asemenea lucruri, care aduc grave prejudicii Universitãtii, sã nu se mai întâmple si sã ridicãm cât mai mult institutia noastrã de învãtãmânt ” – a declarat prorectorul Universitãtii Petrosani, Eduard Edelhauser. Acesta a precizat cã Dacian Ciodaru nu prea a mai venit la serviciu de vreo douã luni si nici nu i s-a simtit lipsa.

Interesant, dar usor de bãnuit de ce, este faptul cã desi Dacian Ciodaru are dosare împrãstiate pe la mai multe institutii de control si cercetare, PSD Hunedoara, mai precis presedintele filialei si ”tatã” autodeclarat (”eu l-am crescut pe bãiatul ãsta”), Laurentiu Nistor, l-a sustinut din rãsputeri indiferent de boacãnele fãcute. A reusit totusi sã-l plaseze pe lista consilierilor judeteni pentru alegerile din luna iunie.

Ileana Firtulescu