Pacientii care ajung la Petrosani pot rãsufla linistiti. Spitalul de Urgentã din Petrosani este printre putinele unitãti medicale care nu aîncheiat vreun contract, de cel putin în ultimii 5 ani de zile, cu firma incriminatã cã ar fi diluat dezinfectantii din spitale.

Managerul Alin Vasilescu, medic chirurg, recunoaste cã sunt declarate infectiile intraspitalicesti, dar cã dezinfectantii au fost achizitionati în baza unei licitatii, dupã oferta de pret – calitate si nu i-a fost impusã firma incrimnatã.

Desi sunt peste 300 de unitãti medicale care au fãcut contracte cu firma Hexi Pharma în România, Spitalul de Urgentã de la Petrosani nu se numãrã printre ele. Alin Vasilescu sustine cã a achizitionat substantele în baza unei licitatii electronice si cã spitalul nu a cumpãrat niciodatã de la firma care se pare cã dilua continutul recipientelor. „Din fericire pentru noi, SUP nu intrã în aceastã discutie, având în vedere faptul cã avem licitatia câstigatã, pentru parte de dezinfectanti, de cãtre o altã firmã si acest lucru este valabil de cel putin 5 sau 6 ani. În acest scandal nu facem parte”, a mentionat dr. Alin Vasilescu, manager Spitalului de Urgentã din Petrosani. Medicul Vasilescu sustine cã niciodatã nu s-au fãcut presiuni în cazul vreunei licitatii de acest fel si cã unitatea pe care o manageriazã a reusit sã iasã si de aceastã datã basma curatã, chiar dacã sunt si aici cazuri de infectii intraspitalicesti, însã, cauzele sunt multiple.  „Dupã cunostintele mele nu a existat vreodatã vreo obligatie de a se face contract cu o firmã sau alta.

Pe de altã parte, atribuirea acestor dezinfectanti la o firmã sau alta s-a fãcut prin licitatie, ca atare, nu am avut probleme din acest punct de vedere”, a mai precizat dr. Alin Vasilescu. Jurnalistul Cãtãlin Tolontan a demonstrat cã firma Hexi Pharma dilua nepermis de mult substantele dezinfectante pe care le vindea unor spitale, însã, acest lucru se pare cã nu este valabil la cea mai mare unitate medicalã a Vãii Jiului.

Diana Mitrache