Timp de trei zile (22-24 aprilie a.c.) la Resita s-a disputat un interesant turneu de juniori nãscuti în 2007, dotat cu Cupa Life Care, cu participarea a 12 echipe, una dintre ele fiind din Serbia.

Echipa Sorii Junior`s Lupeni (antrenori Sorin Corpadi – Sorin Bejan) a fãcut parte din Grupa A, reusind cinci victorii din tot atâtea partide: 14-0 cu Gloria Resita, 6-0 cu Electrica Timisoara, 6-1 cu C.S.M. Resita, 1-0 cu Mondo Resita si 3-1 cu Veliko Gradiste (Serbia). În semifinale lupenenii au cedat cu 1-3 cu „Poli” Timisoara, dar au reusit victoria în meciul pentru locul 3, scor 3-2 cu U.T.A. Golgeterul echipei a fost Iuliu Moldovan (12 goluri), iar Adi Sindea a fost declarat cel mai tehnic jucãtor. Echipa din Lupeni i-a avut în componentã pe Terciu, Blaga (portari), Bãrbat, Gugu, Sindea, A. Rus, I. Moldovan, Burlacu, Fodor si Mãrcus. „A fost o experientã extrem de interesantã, copiii s-au comportat foarte bine si ne dorim cât mai curând, din nou, astfel de competitii” a spus antrenorul Sorin Corpadi.

Final în Campionatul Judetean

S-au încheiat campionatele judetene la cei mai mici juniori (între 10-15 ani), dupã o competitie începutã în toamna anului 2015, cu meciuri tur-retur în Valea Muresului si Valea Jiului. Cele mai bune dintre aceste echipe, ocupantele locurilor 1 si 2, se vor  întâlni în turneele semifinale, dupã un program pe care îl aveti alãturat. Chiar de azi, joi 28 aprilie, vor intra în luptã echipele de juniori E (gr. 2005-2006) cu un joc la Petrosani. Echipa lui Cornel Irina, Pro Fotbal Petrosani, va deschide balul primind vizita celor de la C.F.R. Simeria pe stadionul „Jiul” din Petrosani, returul urmând a avea loc peste douã zile la Simeria. La aceeasi categorie de vârstã, Sc. Jiul Petrosani (antrenor Damian Militaru) va juca la F.C. Hunedoara. Mâine, vineri 29 aprilie, la juniori C (gr. 2001-2002), cei de la Fair Play Vulcan vor primi vizita celor de la F.C. Hunedoara, iar petrosenenii de la ACS Scoala Jiul vor juca la  Dacia Orãstie. Juniori D (gr. 2003-2004) vor intra în luptã pe data de 5 mai a.c. Cu sigurantã vor fi partide interesante care meritã a fi urmãrite de iubitorii fotbalului.

Cifre din campionatele de juniori din Valea Jiului

Singura echipã fãrã nicio victorie este Fair Play Vulcan (juniori D), având si cele mai putine goluri marcate, 6.

La polul opus, echipa ACS Sc. Jiul Petrosani (juniori C) are punctaj maxim, 54 puncte, câstigând toate cele 18 meciuri din campionat.

Cel mai bun golaveraj l-a înregistrat ACS Sc. Jiul Petrosani (juniori E), 114-16.

Cele mai multe goluri încasate le are echipa Universitatea Petrosani (juniori E), 98 de goluri primite în 18 meciuri, media fiind de 8 goluri pe meci.

Cea mai mare diferentã de scor înregistratã, 13-0 de douã ori la juniori C, Dynamic Lupeni – ACS Sc. Jiul 0-13 (5 martie 2016) si la juniori E, Sc. Jiul II – Universitatea Petrosani 13-0 (16 apr. 2016).

15-1

Genu TUTU