Eveniment national de securitate si sãnãtate în muncã, la Petrosani

Lansarea „Ghidului de Securitate si Sãnãtate în activitãtile de voluntariat” va avea loc joi, 28 aprilie, la Sala de Marmurã – Primãria Petrosani, începând cu ora 10.00. La nivel national, evenimentul are loc, simultan, în 13 judete. Pentru judetul Hunedoara a fost ales municipiul Petrosani pentru cã directorul Crucii Rosii Petrosani, Felicia Vitan, este singurul specialist din cadrul retelei de experti ai Federatiei VOLUM, din care face parte si Crucea Rosie Românã – Filiala Hunedoara.

Federatia VOLUM, în parteneriat cu Asociatia Românã pentru Securitate si Sãnãtate în Muncã lanseazã „Ghidul de Securitate si Sãnãtate în activitãtile de voluntariat” – instrument dedicat organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice care implicã voluntari pentru a asigura îndeplinirea cerintelor privind securitatea si sãnãtatea în activitãtile desfãsurate. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 28 aprilie, la Sala de Marmurã – Primãria Petrosani.

Federatia VOLUM a constatat absenta unor strategii nationale pentru voluntariat care sã abordeze probleme ce tin de securitate si sãnãtate în lucrul cu voluntarii. În consecintã, VOLUM a initiat un demers, printr-un parteneriat cu Asociatia Românã de Securitate si Sãnãtate în Muncã, pentru a dezvolta o procedurã simplificatã a legislatiei din domeniul SSM, adaptatã nevoilor acestui sector, formând astfel un grup de lucru, alãturi de experti SSM si organizatii neguvernamentale, din domenii de activitate diferite. În iulie 2015, Federatia VOLUM a lansat prima retea de experti în Securitate si Sãnãtate în Muncã, formatã în prezent din 20 de specialisti sau inspectori SSM, din cadrul organizatiilor membre ale Federatiei VOLUM, din mai multe judete: Bucuresti, Brasov, Craiova, Constanta, Neamt, Cluj, Ialomita, Hunedoara, Suceava, Vrancea, Cãlãrasi, Buzãu, Bistrita. La nivel national, evenimentul lasãrii Ghid SSM are loc, simultan, în cele 13 judete mentionate. Pentru judetul Hunedoara a fost ales municipiul Petrosani pentru cã directorul Crucii Rosii Petrosani, Felicia Vitan, este singurul specialist din cadrul retelei de experti ai Federatiei VOLUM.

Organizatia Crucea Rosie Românã Filiala Hunedoara, membrã în cadrul Federatiei VOLUM si în cadrul acestei retele, prin Crucea Rosie Petrosani, lanseazã invitatia cãtre organizatiile neguvernamentale de la nivel local de a participa în cadrul evenimentului de lansare a „Ghidului de Securitate si Sãnãtate în activitãtile de voluntariat”. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 28 aprilie, la Sala de Marmurã – Primãria Petrosani, începând cu ora 10.00.

Ileana Firtulescu

Advertisements