”Pomparea” unui miliard de euro în Complexul Energetic Hunedoara, în urmãtorii zece ani, stoparea furturilor ori disciplina în muncã, sunt doar o parte din solutiile identificate pentru salvarea mineritului si energiei din judetul nostru.

Aceste solutii vin de la Liderul Grupului parlamentar al UNPR si au fost prezentate viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Grigore Borc si secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu.

”Elaborarea unei legi speciale, prin care sã se prevadã ca energia electricã produsã pe bazã de huilã sã aibã o cotã reglementatã de 4,8-5% din piata de energie româneascã, ar putea salva CEH, din punct de vedere economic. Ar fi perfect, ca pe o piatã liberã a energiei, sã ne producem 4,8% ? 5% (energie, n.r.), de atât avem nevoie, la un pret reglementat. Aceastã concesie pe care ne-ar face-o Bruxelles-ul, împreunã cu introducerea disciplinei organizatorice si a muncii, stoparea fraudelor? de la firul ierbii, ar salva CEH si l-ar duce pret de 40-50 de ani în fatã, cât existã resurse de huilã”, a declarat, senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu.

Maximilian Gânju